Amenajarea gradinii

#plantare trandafiri #trandafiri #amenajarea gradinii #trandafiri pitici #trandafiri cataratori #nuante trandafiri

Cele mai frumoase gradini cu trandafiri

Trandafirii sunt unele dintre cele mai spectaculoase si mai populare flori, iar istoria lor este mai lunga decat crezi. Primii trandafiri cultivati in scop ornamental au aparut in anul 500 i.Hr, in tarile mediteraneene, iar frumusetea lor desavarsita s-a ranspandit rapid pana in China. Astazi, gradinari obisnuiti din toata lumea investesc timp, bani si dragoste in realizarea celor mai spectaculoase gradini cu trandafiri.


Gradina cu pergole din trandafiri

Trandafirul rosu, fie el unul taiat si tinut in vaza, fie unul catarator, este un simbol al romantismului si al iubirii. Potriviti mai ales pentru crearea unor pergole care sa infrumuseteze gradina, trandafirii rosii reusesc sa capteze atentia si sa devina adevarate flori-vedeta. Tocmai din acest motiv, gradinarii iscusiti sustin ca nu ar trebui sa plantezi alte flori in preajma pergolelor cu trandafiri. Acelasi efect spectaculos poate fi obtinut si cu trandafiri in nuante delicate de roz.




Gradinita cu trandafiri pitici

O alta gradina frumoasa cu trandafiri ii apartine unui gradinar care s-a gandit sa planteze in acelasi loc mai multe soiuri de trandafiri, astfel incat sa obtine un joc interesant de nuante. El a optat pentru trandafiri pitici de culoare roz fuchsia si galben pal, iar ceva mai departe a plantat trandafiri cataratori de culoare roz prafuit. Aceasta este o idee usor de recreat in propria gradina, daca esti pasionat de trandafiri.


Gradina cu cupola din trandafiri

Ce ai spune daca ai avea posibilitatea sa iei micul dejun sau sa te relaxezi intr-o dupa-amiaza insorita sub o cupola de trandafiri? Trandafirii urcatori au avantajul de a fi foarte versatili, astfel ca iti permit sa creezi cu ajutorul lor tot felul de forme. Sigur, pentru aceasta trebuie sa le oferi si o buna sustinere. Daca punctele de sustinere sub sub forma unei cupole, nu va lipsi mult pana ce trandafirii vor "invada" spatiul si vor crea un peisaj de poveste.


Gradina cu foisor acoperit de trandafiri

Un foisor realizat din fier forjat este spectaculos, insa daca il "imbraci" cu trandafiri cataratori, va fi de o frumusete rara.



Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului