Amenajarea gradinii

#gradina botanica bucuresti #gradina botanica cluj #gradini botanice #Gradina Botanica Iasi

Cele mai frumoase gradini botanice din Romania

Romania este o tara cu numeroase frumuseti naturale, asa ca, inainte de a te gandi sa pleci in vacante in strainatate, ia in considerare  minunatele locuri din tara noastra. Gradinile botanice natale sunt unele dintre cele mai interesante chiar si din Europa. In plus, daca esti pasionat de gradinarit, te poti inspira din frumusetea lor naturala si poti afla numeroase lucruri interesante despre plantele pe care le indragesti atat de mult. Iata cele mai superbe gradini botanice din Romania.

1. Gradina Botanica din Cluj

Gradina Botanica din Cluj-Napoca este una dintre cele mai frumoase din Europa. Aici poti vedea plante specifice tuturor zonelor din Romania, de la cele care cresc pe cele mai inalte creste ale muntilor Carpati pana la cele din zona Dobrogei sau litoralului Marii Negre.

De asemenea, la Gradina Botanica din Cluj sunt prezente si plante tropicale, ingrijite in sere, dar si plante specifice zonei caucaziene si muntilor Himalaya.

Gradina Botanica din Cluj are o suprafata de 14 hectare si se afla situata de pe Strada Republicii nr 42. Programul de vizitare este intre orele 08.00 si 19.00, iar biletul de intrare costa 5 lei.




2. Gradina Botanica din Bucuresti

Gradina Botanica din Bucuresti se intinde pe o suprafata de 17,5 hectare si gazduieste aproximativ 10.000 de specii de plante, din toate colturile lumii.

Aici poti vedea cele mai interesante soiuri de plante crescute in sere, insa nu trebuie sa ratezi nici muzeul Gradinii Botanice, asezat intr-o cladire in stil brancovenesc si care prezinta 5.000 de specii de plante, dintre care 1.000 exotice.

Programul de vizitare este intre orele 08.00-20.00, iar biletul de intrare costa 5 lei.






3. Gradina Botanica din Iasi

Gradina Botanica din Iasi este cea mai veche din Romania. A fost infiintata in anul 1856 de naturalistul Anastasie Fatu. Aici poti vedea cele mai interesante si frumoase soiuri de trandafiri, 800, dar si crizanteme, 469.

Pe langa acestea, Gradina Botanica din Iasi gazduieste o sera cu 36 de soiuri de azalee, dar si plante mediteraneene, tropicale si subtropicale. Programul de vizitare este intre orele 09.00-20.00, iar biletul costa 5 lei.






Sursa foto: leoaica2011.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare