Amenajarea gradinii

#gradina mica #gradina #amenajare gradina

Cele mai bune optiuni pentru amenajarea unei gradini mici

Daca spatiul din curte nu iti permite sa iti amenajezi o gradina de flori si de legume, trebuie sa gasesti alternative pentru a te bucura, totusi, de un spatiu verde. Ghivecele reprezinta o solutie la indemana. Iata cateva idei care iti pot fi de folos daca iti doresti o minigradina de flori la tine in curte!


1. Ghivece inalte si subtiri

Pentru spatii inguste, foarte mici, ghivecele inalte si subtiri sunt cea mai buna varianta. Sadeste flori care cresc inalte si se pot modela frumos in jurul ghiveciului. De asemenea, florile cu un colorit puternic vor schimba atmosfera din gradina ta.


2. Ghivece cu iasomie

Un alt mod de a-ti infrumuseta curtea este sa folosesti ghivece simple in care sa plantezi iasomie. Aceasta floare cataratoare se va intinde frumos pe gardul sau pe peretele exterior al casei si va aduce un plus de veselie in curte. De asemenea, daca vrei un design cat mai complex in interiorul ghiveciului, poti pune cateva pietricele de efect.


3. Ghivece moderne

Ghivecele decorative moderne se gasesc intr-o varietate de materiale si stiluri de design. Un model de ghiveci pe care il poti folosi pentru decorarea curtii tale este cel metalic. Acesta se potriveste de minune pentru plantele arhitecturale cum ar fi Echeveria, Sansevieria, Monstera si Alocasia. Cu ajutorul acestei combinatii dintre ghiveciul metalic si plantele arhitecturale, curtea ta va capata un aspect contemporan inedit.


4. Ghiveci argintiu cu flori de lavanda

O alta combinatie surprinzatoare care te va ajuta sa iti amenajezi o gradina de vis este cea formata din ghiveciul argintiu si florile de lavanda. Aceste ghivece pot fi integrate intre celelalte flori din gradina sau pot fi amplasate singure pe balcon sau pe terasa casei.


5. Ghivece din zinc cu bambusi

Cu ajutorul "arborelui de fier", asa cum mai este numit bambusul, vei putea obtine un decor verde, care sa lumineze spatiul din gradina ta. Frunzele de bambus purifica aerul si in plus iti ofera si intimitatea de care ai nevoie in curte, datorita intinderii lor.



Sursa foto: roarfish.blogs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului