Amenajarea gradinii

#arbusti #vara #infloresc varaa #arbusti spectaculosi

Cei mai spectaculosi arbusti care infloresc vara

Gradina ta va deveni un loc plin de culoare la sosirea primaverii, insa tendinta poate fi mentinuta si pe durata sezonului fierbinte! Pentru a infrumuseta spatiul din jurul casei, iata ce arbusti care infloresc vara ai putea planta!


1. Buddleia davidii


Buddleia davidii este un flori spectaculoase, similare celor de liliac, asemanare care i-a si adus denumirea de "liliacul de vara". Culorile acestora variaza de la mov la levantica, albastru, roz si alb. In plus, intocmai ca florile de liliac, cele de Buddleia davidii imprastie un parfum irezistibil. Sezonul de inflorire al acestui arbust incepe vara si se incheie toamna (iulie-octombrie) - vei avea parte de un sezon lung in special daca rupi florile vestede pentru a permite celor noi sa iti faca aparitia.

Supranumit si arbustul fluturilor, datorita faptului ca florile sale atrag fluturii in gradina, Buddleia davidii poate atinge o inaltime de circa 3 m, insa cresterea sa poate fi controlata prin taieri repetate. Planteaza arbustul intr-o zona bine luminata a gradinii, in sol bine drenat.


2. Calycanthus floridus


Un alt arbust ornamental care iti va colora gradina pe durata verii este Calycanthus floridus. Florile arbustului sunt rosii si imprastie o aroma intensa, intepatoare care iti va invalui intreaga gradina. Nativa din America de Nord, planta nu are nevoie de ingrijiri speciale si nu este pretentioasa.

Astfel, o poti plasa cu incredere atat intr-o zona luminoasa, cat si intr-una partial umbrita, avand grija sa ii asiguri un sol bine drenat. Este un arbust rezistent la frig. Calycanthus floridus poate atinge o inaltime de circa 1,5 - 2,5 m.


3. Hydrangea paniculata


O specie de hortensie, Hydrangea paniculata ofera, la sfarsitul verii si toamna, o priveliste incantatoare, datorita buchetelor de flori albe, mici, care capata nuante de roz si verde. Planta infloreste timp de circa 2 luni si are flori cu o lungime de 20-30 cm.

Fiind un arbust rezistent, Hydrangea paniculata face fata cu brio arsitei verii si poate fi expusa, in consecinta, intr-o zona bine luminata. Poate atinge o inaltime si o latime de aproximativ 3 m.


4. Leandrul

 

Usor de ingrijit, leandrul (Nerium oleander) produce flori in nuante de roz, rosu, mov, lila, galben si alb pe durata sezonului cald. Prefera locurile bine luminate si solurile bine drenate - daca ii sunt asigurate toate conditiile, ofera flori viu colorate, foarte frumoase si parfumate.

Leandrul nu are nevoie de ingrijiri speciale, insa este important sa il tii departe de animale si copii, intrucat este un arbust foarte otravitor.


5. Potentilla fruticosa


Potentilla fruticosa este un arbust foarte usor de crescut, ce ofera primele flori la sfarsitul primaverii. Florile acestuia sunt galbene, portocalii, rosii sau albe si iti vor aminti de trandafiri. Ultima inflorire are loc, de regula, in luna octombrie.

Potentilla fruticosa poate atinge o inaltime de circa 1 m si prefera plasarea in penumbra, chiar daca tolereaza foarte bine si expunerea la soare .

Sursa foto: images.mooseyscountrygarden.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului