Amenajarea gradinii

# magnolie decorativa #pomi decorativi #arbusti decorativi #magnolie

Cei mai frumosi pomi decorativi pentru gradina ta

Daca vrei sa te bucuri de o gradina frumos impodobita, cu un farmec aparte trebuie sa plantezi cativa pomi. Dar nu fructiferi, ci decorativi. Insa, ai grija ce alegi.

 

Este foarte important sa stii atunci cand vine vorba despre pomi, indiferent daca sunt de fructe, de umbra sau de decor, sa alegi locul potrivit. Conteaza calitatea si proprietatile solului, locul unde este amplasat, cata lumina primeste si dacă terenul este sau nu in panta (atat pentru rezistenta pomului cat si pentru felul in care se dreneaza apa in sol).

Magnolia – de departe unul din cei mai frumosi arbori ornamentali. Face parte din categoria foioaselor si apartine unei familii de plante care contine numeroase specii. In Romania se intalnesc zece dintre acestea. Este originar din Asia. Una din detaliile mai putin stiute este ca are nevoie de soare si dupa ce infloreste, florile uscate trebuie indepartate, atat cat se poate pentru a stimula inflorirea pentru anul urmator.

Liliacul de gradina are tulpina subtire, deseori multipla, coroana bogata si inalta, iar florile, in ciorchine, sunt foarte parfumate si pot fi de la albe la violet inchis. Exista si liliac cu flori roz, dar este mai rar si depinde de aciditatea solului.

Ciresul japonez este unul dintre copacii care fac flori fara sa mai lege rod, dar florile dureaza ceva mai mult decat la pomii fructiferi si sunt extrem de frumoase. Si fara flori ciresul japonez este foarte frumos datorita frunzisului bogat de un verde intens. Toamna, frunzele pomului se coloreaza spectaculos.

Paducelul este un copac decorativ cu ramuri lungi, cu spini, frunze cazatoare verzi si coroana conica. Este unul dintre cei mai frumosi pomi de gradina, infloreste in mai si nu atinge mai mult de 5-6 metri inaltime. Daca este tuns periodic, paducelul poate fi folosit si pentru formarea gardurilor vii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului