Amenajarea gradinii

#cum construiesti un solar #mobigarden #salar de gradina #legume bio

Ce trebuie sa stii atunci cand te apuci sa construiesti un solar de gradina

Oricine are un petic de teren langa casa viseaza sa cultive pe el legume bio, cu care sa se hraneasca sanatos, sau chiar flori, de care sa se bucure apoi tot anul. Munca in gradina este cunoscuta drept una dintre cele mai relaxante, astfel ca e timpul ca cine are unde sa isi construiasca un solar de gradina.

 

Pentru o buna reusita, ia in calcul cateva lucruri importante:

- Lumina soarelui. Trebuie sa fie adecvata pentru a putea creste plantele.

- Regulile de constructie pentru zona in care este amplasat terenul.

- Volumul de zapada. Daca terenul se afla intr-o zona in care in sezonul rece cad cantitati mari de zapada va trebui sa iei in calcul inlocuirea folieila intervale regulate.

- Apa. Plantele din solar trebuie udate constant, de aceea este important sa exista o sursa permanenta de apa in apropiere.

- Costul. In functie de dimensiuni, kitul pentru un solar de gradina poate costa pana la 1.500 de lei.

Ai de gand sa iti construiesti unul sau mai multe solarii de gradina? Ei bine, afla ca acum este vremea lor! Inceputul de primavara este sezonul perfect sa construiesti acest spatiu ideal pentru legume sau flori.

Mai intai alege locul potrivit pentru solarul de gradina. Acesta ar trebui sa fie expus luminii soarelui toata ziua, de aceea este bine sa nu il amplasezi in apropierea casei sau a unei constructii care il umbreasca. Plantele, fie ca vorbim despre rosii, castraveti, ardei sau salata verde, au nevoie de lumina si de caldura multa, pentru a le crea conditii apropiate de cele naturale, asa incat sa iti poata oferi roade cat mai timpuriu.

Terenul e bine sa fie intr-o panta usoara, pentru a ofei o buna drenare a apei, facilitand scurgerea. E bine ca solul sa aiba un nivel de umiditate scazut pentru a-l putea controla mai usor.

Magazinul online Mobigarden.ro iti pune la dispozitie solarii pentru legume care garanteaza o dezvoltare optima a plantelor, chiar si in ciuda unor conditii atmosferice neprielnice.

Relizate pe structura PVC sau din Aluminiu de cea mai buna calitate, solariile de gradina sunt extrem de rezistente. Solarul se fixeaza in pamant prin intermediul unor pini speciali, astfel incat nu risti sa fie smuls de pe locul sau la o furtuna mai serioasa.

Solariile au montate doua usi, una in fata si una in spate, ambele prevazute cu balamale. Usile pot fi utilizate si pentru ventilarea interiorului solarului. Folia utilizata la realizarea solarului este de cea mai buna calitate. Este transparenta si are trei straturi, ultimul, cel interior, permite pastrarea caldurii in interiorul solarului impiedicand oscilatiile de temperatura intre zi si noapte. De asemenea, este rezistenta la variatiile de temperatura - la dilatare si contractare.

Atunci cand transformi gradinaritul dintr-o pasiune intr-o sursa de hrana BIO vei avea nevoie, cu siguranta, si de accesorii pentru gradina. Ustensile, manusi de protectie rezistente, ghivece de diferite forme si dimensiuni, dar si suporturi pentru ghivece, toate pot fi gasite pe site-ul mobigarden.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului