Amenajarea gradinii

#terasa #terasa gradina #copertina #copertina terasa #alegere copertina

Ce trebuie sa stii atunci cand alegi copertinele pentru terasa casei

In cazul in care terasa casei este expusa direct razelor soarelui, cea mai rapida metoda de a scapa de arsita pare sa fie instalarea unei copertine. De preferat ar fi sa alegi un sistem de copertina mobila pe care sa o strangi iarna. Iata ce trebuie sa iei in calcul inainte de a cumpara copertina.

1. Verifica zona de prindere

Peretele de care vei prinde sistemul de sustinere al copertinei rulante te va ajuta sa decizi si ce materiale de sustinere trebuie sa alegi pentru montarea acesteia. Verifica daca sub tencuiala casei ai lemn, grinzi de beton sau caramida.

2. Masoara spatiul

Masoara spatiul pe care il vrei acoperit pentru a stabili si dimensiunea copertinei. La copertinele de trasa pe sistem rulant marginile materialului nu vor depasi cadrul de sustinere. La copertinele fixe acestea pot depasi cu 20-25 de centimetri marginea cadrului. Daca este nevoie sa amplasezi doua sau mai multe copertine rulante pe terasa, lasa un spatiu de 2-3 centimetri intre ele pentru a nu se bloca in momentul rularii.

3. Stabileste nivelul de luminozitate

Trebuie sa fii decis asupra gradului de luminozitate pe care trebuie sa il asigure copertina ta inainte de a o cumpara. Materialele textile lasa sa patrunda lumina numai daca sunt in culori deschise. Poti opta pentru o copertina din bambus, spatiile dintre betele din care este realizata copertina ta de terasa lasand sa patrunda si cateva raze de soare. Copertinele plasticate lasa sa treaca mai putina lumina, dar sunt mai rezistente.

4. Alege o copertina rezistenta

O copertina din panza ofera un aer mai elegant unei terase de exterior, dar se va dovedi mai putin rezistenta la intemperii decat o copertina din material plastic. Alege varianta cea mai convenabila in functie de buget si de zona in care locuiesti.

5. Stabileste unghiul de inclinare

Unghiul in care vei monta copertina de terasa va stabili si cat de repede sau cat de dificil o vei putea rula si derula. In anumite unghiuri, rularea si derularea copertinei se va dovedi foarte complicata, asa ca stabileste de la inceput panta pe care o dai sistemului de sustinere al acoperisului terasei.

Sursa foto: backyardcity.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului