Amenajarea gradinii

#gradina iarna #gradina #iarna

Ce trebuie sa faci pentru a avea o gradina superba pe timp de iarna

Iata sase sfaturi pentru amenajarea gradinii pe timpul iernii, care te vor ajuta sa iti iubesti spatiul din exteriorul casei, chiar si atunci cand temperaturile sunt pe minus.

Atentie la scoarta copacilor

Sigur, copacii de foioase isi pierd frunzele in timpul iernii, ramanand doar cu frunzele si truchiul. Dar acesta poate fi un lucru bun, daca ai copaci ornamentali interesanti, care au cu scoarta distincta din punct de vedere vizual, pentru ca acestia se vor transforma in ornamente pe timpul iernii.

Fructele de padure sunt o alegere buna

Multi copaci si arbusti fac fructe care se mentin pe timpul iernii, iar acestia pot oferi hrana pentru pasarile care ierneaza in zona ta. Catina este o solutie optima si pe langa pata de culoare adusa gradinii, ofera si fructe pe care sa le pui in ceai atunci cand esti racit.

Integrarea frunzelor verzi

Frunzele verzi sunt superbe in peisajul de iarna din mai multe motive. In primul rand, exista culoare: frunzele nu sunt doar verzi, sunt disponibile nuante de galben sau verde. De asemenea, pinul asiatic produce ace mov. Plantele perene verzi tot timpul sunt unele dintre cele mai bune idei. Acestea vor fi un punct focal atat iarna cat si in alte sezoane.

Planificarea corecta a spatiului

Iarna este un moment bun pentru a evalua in mod critic peisajul, pentru a afla unde lipsesc punctele focale. Solutia pentru imbunatatirea amenajarii decorului de iarna s-ar putea sa nu fie deloc o planta. Iarna este cel mai bun moment pentru a lua in considerare obiectele hand made. Un spalier, o banca, un foisor, chiar si o sculptura de gradina, din lemn, cu un aspect cat mai artizanal reprezinta solutii foarte bune. Tesaturile sunt de asemenea foarte estetice si vor crea un contrast puternic cu zapada.

Cosuri si cutii cu plante

Cosurile pe care le foloseai in timpul verii, diverse containere si cutii, toate sunt indispensabile pentru peisagistica de iarna. Molidul mic Alberta si molidul cu frunze verzi, cum ar fi Andromeda japoneza si rododendronul, sunt perfecte pentru iarna, dar toate trebuie udate in perioadele uscate. Tot ce trebuie sa faci este sa umplii vechile cosuri si cutii cu pamant si sa plantezi seminte sau stoloni si radacini ai acestor plante si vei aduce un plus de culoare in gradina inghetata. Daca nu ai niciun cos la care sa renunti, poti sa cumperi ghivece speciale in acest scop.

Mixurile de plante perene pentru toate sezoanele

Unele plante perene au frunzis persistent, ceea ce le face grozave pentru decorul de iarna. Tot ce trebuie sa faci este sa citesti despre planta pentru a afla daca aceasta rezista si iarna. Poti mixa mai multe plante in acelasi ghiveci.

Iarna este, de asemenea, un moment minunat pentru a cumpara plantele pentru anul viitor. Pentru ca gradina este relativ goala acum poti face masuratori si poti schita idei de amenajare pentru la primavara. O gradina frumos amenajata este cea care va atrage atentia invitatilor inca de cand au intrat pe poarta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului