Amenajarea gradinii

#pret motocoasa #cumparare motocoasa #motocoasa ieftina # motocoasa

Ce motocoasa ieftina sa cumpar in 2019 si cat costa?

Motocoasa benzina sau electrica? Cu fir de guta, disc de taiere sau mai bine ambele? De ce ai nevoie de o motocoasa si cat esti dispus sa platesti pentru ea? Afla aceste detalii citind acest articol.

Pe principiul "iarna car si vara sanie", te invitam sa-ti faci temele din timp si sa astepti sezonul de gradinarit bine pregatit, in compania unei motocoase bune de tuns iarba (alaturi de accesorii motosape, drujba pe benzina si alte scule electrice). Nu lasa pe maine ce poti face azi, pentru ca in extra-sezon preturile pentru motocoase cu motoare electrice sau pe benzina sunt mai mici.

Motocoasa este una din cele mai moderne scule si unelte pentru casa si gradina care s-a bucurat de o ascensiune incredibila in ultimii ani. Cand vine vorba de ingrijirea gazonului, indepartarea vegetatiei cu o masina de tuns si crearea unor spatii verzi deosebite, motocoasa nu are rival.

Este incredibil cu cata usurinta pot aceste scule electrice sa culce la pamant buruienile si iarba nedorita din curte. Functioneaza pe baza unui motor ce angreneaza dispozitivul de taiere, un maner lung pentru control si un cap de taiere care rupe, sectioneaza si ajusteaza inaltimea ierbii. Structura si sistemul de manevrare permite utilizatorului sa indeparteze firele de iarba chiar si in locurile denivelate, zone inguste, aria pomilor fructiferi sau straturi cu flori si seminte plante.

Pentru ca exista o varietate coplesitoare de masini unelte tip motocoase, poti sa te simti putin intimidat atunci cand trebuie sa alegi una rapid. Iata in continuare cateva sugestii si sfaturi utile care te pot ajuta sa te hotarasti mai usor asupra unui model.

De ce ai nevoie de o motocoasa ieftina?

Daca vrei sa te bucuri de spatii verzi ingrijite si sa scapi de buruienile nedorite rapid si fara efort, atunci motocoasa nu trebuie sa lipseasca din arsenalul tau de unelte de gradinarit. Pe langa garduri, pereti din piatra si straturi de flori, poti sa lasi iarba sa-si faca de cap sau poti sa o frezezi usor pentru ca proprietatea ta sa fie intotdeaua ingrijita. Totul cu minim de efort.

In ultimii ani multi romani si-au manifestat interesul de a locui la curte, multi au descoperit in activitatea de gradinarit una reconfortanta, multi s-au bucurat ca au putut lasa deoparte vechile coase pentru a le schimba cu motocoasele moderne, mult mai eficiente si mult mai putin solicitante. In acest context este de la sine inteles ca motocoasa isi gaseste cu usurinta utilitatea intr-o gospodarie.

Caracteristici importante pentru motocoase electrice sau motocoase pe benzina

Tipologie motocoasa ieftina

Cand vrei sa cumperi o motocasa este important sa te gandesti cat de mult o vei solicita si cat de des. Asta pentru ca pe piata exista motocoase de start-up cu caracteristici basic, motocoase semi-profesionale si modele profesionale, care se disting prin fiabilitate, o constructie solida, un motor mai puternic si in general specificatii avansate. Daca planuiesti sa folosesti motocoasa intens, iti recomand sa te uiti la un model semi sau chiar profesional. In timp ce pentru o motocoasa simpla poate fi dificil sa taie buruieni mai groase, variantele profesionalte sunt proiectate sa sectioneze fara probleme inclusiv tulpini mari. Sigur ca motocoasele semi profesionale si profesionale au preturi mai mari, dar gandeste-te ca faci o investitie pe termen lung. Cu siguranta nu vrei sa te pricopsesti cu un model fragil care clacheaza la primele buruieni mai rezistente.

Putere motor - cat de importanta este?

Din punct de vedere al motorizarii este recomandat sa ai in vedere modul de alimentare. Astfel, exista motocoase pe benzina, benzina si ulei sau motocoase electrice. O putere mai mare a motorului (sau capacitatea cilindrica mai mare) determina automat mai multa putere si fiabilitate. Motocoasele cu cel mai mic motor ar putea sa nu faca fata unui volum intens de lucru.

In prezent cele mai uzuale motocoase sunt cele pe benzina si acest lucru se datoreaza faptului ca au mai multa putere. Ca sa-ti dai seama ce putere are un motor poti sa te uiti la indicatorul Cai Putere, unde 1 cal putere are circa 750W.

Pe de alta parte motocoasele electrice prezinta avantajul economiei energetice si financiare. In general motocoasele electrice sunt considerate optiuni de buget, chiar daca cele mai noi modele indraznesc sa rivalizeze cot la cot cu cele pe combustibil. Cu toate ca au o putere mai mica, raman suficient de eficiente pentru lucru semi-profesional sau din pasiune. O motocoasa este cu atat mai performanta si rezistenta la solicitare intensa, cu cat motorul sau lucreaza la turatii mari. Pe de alta parte provocarea este ca motorul sa fie cat de cat silentios si sa aiba un consum cat mai mic.

Exemple motocoase electrice

  • Motocoasa Bosch AFS 23-37, Electrica, putere motor 950 W = 559 lei
  • Motocoase electrice Ruris TE400, putere motor 400 W, 14000 RPM, 22 cm (Portocaliu) = 94 lei
  • Motocoase electrice Heinner JGT39, putere motor 500 W, 30 cm = 153 lei

Motocoasa ieftina benzina

  • Motocoasa PRORUN TBC243D Premium, Benzina, 2.4 CP = 1416 lei
  • Motocoasa Stiga MBC43D, Motor Mitsubishi, 2 timpi, Benzina, 1.7 CP = 1629 lei
  • Motocoasa O-MAC B 42 D Premium, Benzina, 2 timpi, 1.7 CP = 805 lei
  • motocoasa profesionala Makita EM2600U, motor pe benzina, 2 timpi, 1.2 CP, 230 mm, cutit metalic = 1070 lei
  • Motocoasa Kasei 3GC520A, 3 CP, benzina + tricou + fir + ulei + vaselina = 780 lei

Motocoasa ieftina ulei cu benzina

  • Motocoasa ProGarden JR-3300B-1, 1.2 CP = 487 lei
  • Motocoasa ProGarden JR-5200B-1, 2.3 Cp = = 513 lei

Capacitate rezervor - de ce ar trebui sa te intereseze acest aspect?

Acesta este un factor important daca preconizezi ca vei avea sesiuni lungi de lucru. Daca rezervorul este prea mic si tu ai o zona mare de acoperit, atunci vei fi nevoit sa te opresti si sa re-alimentezi, ceea ce poate fi neplacut la un moment dat. Desigur motocoasele cu rezervor mai mare tind sa fie mai voluminoase, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru unele persoane. De aceea trebuie sa te gandesti ce primeaza pentru tine. Motocoasele au rezervoare de diferite capacitati, ceea ce insemna ca poti sa mergi pe o capacitate medie. Cele mai mici rezervoare au capacitate de 0.6 (Motocoasa ieftina Stiga BK 45 ED) - 0.8 litri, iar cele mai generoase pot avea 1.4 - 1.6 litri (Motocoasa ieftina evotools BC 427 EPTO).

Sisteme de taiere: Diametru de taiere guta/ diametru taiere disc - taiere model disc sau fir nylon

Acesti indicatori sunt legati de capul de taiere al motocoasei care desemneaza componenta ce taie buruienile. Exista doua tipuri de accesorii; guta si discul de taiere. Capul cu guta este util in special atunci cand vrei sa tai iarba printre copaci, straturi cu flori, banci, gard viu sau alte obstacole. El are o precizie mai mare din acest punct de vedere si iti permite sa te apropii de obstacole fara a le deteriora si fara a reprezenta vreun pericol pentru integritatea sistemului de sectionare.

Pe de alta parte discul este mult mai solid si rezistent. Daca ai de taiat ciulini sau buruieni cu tulpini groase, un cap de taiere cu disc este mai indicat. Forma discului poate fi curbata sau dreapta, cea din urma fiind in general mai eficienta si mai precisa.

Poti sa alegi motocoasa cu guta sau cu disc, dar este important sa stii ca unele modele vin din fabrica cu ambele variante de lucru.

Motocoasa cu cap de taiere cu guta - poti sa te orientezi si dupa diametrul de taiere guta, parametru declarat de catre fiecare producator

  • Motocoasa ieftina Stiga BK 53 ED, Motor Kawasaki, 2 timpi, Benzina, 3 CP
  • Motocoasa ieftina AL-KO GTE 350 Classic, putere motor 350W, diametru taiere guta 25 cm
  • Motocoasa ProGarden MC17P, putere motor 1250 W diametru taiere guta 35 cm

Exemplu motocoasa doar cu disc pentru taiere,

  • Motocoasa de umar Ruris DAC 210, cu ham disc, 1.7 CP, Motor TEZ, 2 timpi, ham profesional, diametru taiere disc 20 cm

Motocoase cu guta si disc de taiere

  • Motocoasa ProGarden TMBC620, 3 Cp
  • Motocoasa TRYTON TOP431S, Benzina, 44 cm, 1.1 CP

Ce inseamna confort in utilizarea unei motocoase pe benzina sau electrica?

Cele mai cunoscute si uzuale motocoase sunt cele prevazute cu ham. Ele permit o dirijare foarte buna a capului de taiare, miscari ample dreapta - stanga, balansare in functie de perimetrul de lucru, sunt foarte ergonomice, comode, sigure, precise si usor de utilizat. Daca te-ai orientat spre un model profesional mai mare, hamul iti va fi de un real ajutor pentru ca greutatea nu cade doar asupra bratelor, ci se distribuie cat mai comod pentru ca tu sa nu ai dureri acute in urma utilizarii. Prin urmare, structura cu ham pare sa fie alegerea castigatoare din punct de vedere al confortului si preciziei de miscare. Cele mai performante motocoase vin la pachet cu ham ajustabil, ce permite o buna respiratie a pielii. Nu te incinge si nu provoaca disconfort nici macar atunci cand folosesti motocoasa pentru o sesiune mai lunga. Sistemul de reglare iti permite sa-l personalizezi pe forma corpului tau - nu va cadea si nici nu te va strange.

Un model cu ham foarte bun este Motocoasa de umar Ruris DAC 310, 2.5 CP, Motor TEZ, 2 timpi, 20 cm. Aceasta se livreaza cu un harnasament dublu, cu o chinga ce are calitatea de a repartiza greutatea utilizatorului pentru a ca in momentul activitatii acesta sa se bucure de confort.

Daca ai cumparat o motocoasa fara ham inclus, il poti cumpara separat de la accesorii si consumabile (unde gasesti si disc vidia pentru inlocuire si alte piese de schimb). Un ham tip produs OEM costa circa 27 lei, iar cele marca ProGarden 38 lei (ham simplu) sau 70 lei (ham profesional dublu).

O utilizare convenabila va fi automat influentata si de modul in care se prezinta manerele: forma, modalitate de dispunere, materialul din care sunt fabricate. Pentru o motocoasa cu motor puternic esti indreptatit sa ai in vedere si un mecanism de amortizare. Din pacate la turatii mari si in cazul utilizarii prelungite poti incepe sa acuzi dureri de musculatura, ceea ce nu este deloc placut.

In fine s-ar putea sa apreciezi o motocoasa ieftina lejera, ergonomica, cu o greutate decenta si usor de depozitat. Dupa cum probabil intuiesti s-ar putea sa fie nevoie sa faci un compromis intre greutate redusa si constructia solida a unei motocoase. In acest caz, raporteaza-te la nevoile tale - daca vrei sa eviti un eventual disconfort creat din cauza unei motocoase mai voluminoase, alege mai degraba una compacta. Pe de alta parte, daca esti (semi) profesionist si nu vrei sa faci compromis in ceea ce priveste fiabilitatea, atunci opteaza pentru o motocoasa construita cu simt de responsabilitate.

  • Motocoasa AL-KO GTE 350 are 2.3 kg, Motocoasa Black&Decker STC1820PC are 2.6 kg
  • Motocoasa ProGarden JR-5200B-1 are 7.5 kg, Ruris DAC 310, 2.5 CP, Motor TEZ
  • motocositoare profesionale, 2 timpi, 20 cm are 8 kg iar Motocoasa Castor CB43DS are 9 kg. Prin urmare, iata cat de mult variaza motocoasele in functie de greutate.

Ce marci de motocoase electrice si pe benzina exista si ce ar trebui sa alegi?

Asa cum se intampla in cazul multor echipamente automatizate de gradinarit, brandul poate cantari la un moment dat destul de mult in alegerea utilizatorului. Dar practica arata ca exista multi cumparatori care au avut incredere in motocoase oferite de producatori mai putin cunoscuti si care intr-un final nu au fost dezamagiti.

Unele din cele mai importante marci de motocoase sunt Makita, Bosch si Al-KO. Pro Garden este un brand de calitate superioara, prezent si in alte categorii de echipamente de gradinarit. Ruris nu se lasa mai prejos, reusind sa atraga atentia publicului prin motocoase performante, fiabile si la preturi accesibile. Unele din cele mai ieftine motocoase raman cele de la Heinner, Tryton si Evotools.

Daca esti atent la specificatii si cauti o motocoasa care sa raspunda cerintelor tale principale, ar trebui sa poti gasi destul de usor un model bun, la un pret favorabil calitate - pret.

Cat costa o motocoasa ieftina pentru tuns gazonul?

Preturile variaza de la 89 lei pana la 1800 lei. Cele mai ieftine motocoase sunt cele tip hobby, fara pretentii prea mari, dar care te poti ajuta sa scapi de vegetatia nedorita din curte si sa intretii un spatiu verde frumos. In acest caz pregateste-te sa platesti undeva intre 89 lei si 150 lei. Peste acest prag exista motocoase din ce in ce mai performante, cu motoare puternice si eficiente, cu dispozitive multiple de taiere si in general de calitate mai buna. Cele mai scumpe motocoase sunt evident cele profesionale si este justificat sa investesti intr-un astfel de model daca intr-adevar planuiesti sa desfasori o activitate intensa de sectionare iarba, buruieni nedorite si chiar tulpini groase, rezistente, in fata carora modelele simple nu s-ar descurca.

Completeaza-ti trusa de echipamente si scule pentru casa si gradina cu motocositoare profesionale ruris inclusiv motocositoare benzina, pompe submersibile, zdrobitori de struguri, masini de gaurit, generatoare curent, sisteme de iluminat exterior, aparate de sudura.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului