Amenajarea gradinii

#gresie #pavaj curte #decoratiuni gradina #materiale pavaj

Ce materiale folosesti pentru pavajul din curte?

Curtea casei nu mai este de mult o suprafeta acoperita doar cu pamant batatorit sau iarba. Si cum cimentul nu este tocmai cea mai estetica sau inventiva alegere , iata ce materiale ai putea folosi pentru a-ti pava curtea!


1 Caramizi


Caramizile reprezinta o solutie relativ accesibila, durabila, care nu se demodeaza niciodata. Data fiind dimensiunea lor, acestea pot forma cele mai diverse modele si, mai mult decat atat, pot fi disponibile intr-o multime de culori. Atentie, insa, sa optezi pentru caramizi rezistente la inghet si la trafic intens.


2 Granit


O alegere inspirata pentru curte este pavajul din granit, o roca vulcanica foarte rezistenta, nu foarte scumpa, care va face fata cu brio tuturor intemperiilor. La rezistenta sa renumita se adauga si aspectul placut, cat si varietatea de modele disponibile.

Varianta lustruita a granitului este preferata adesea pentru bucatarii, insa isi poate gasi locul si in curtea ta. Duritatea ramane aceeasi, insa placile de granit lustruit au un aspect mai placut si iti permit sa alegi dintr-o paleta larga de culori. Daca nu iti permiti placi din granit natural, ai putea sa optezi pentru cele din granit compozit.


3


Pentru a-ti pava curtea ai putea folosi si roci sedimentare . Printre acestea se numara piatra de si travertinul. Piatra de calcar poate contine fosile care ii vor imbogati aspectul deja colorat: gri, alb, rosu deschis, galben sau negru. In ceea ce priveste travertinul, aceasta roca este o optiune rezistenta care, in timp, isi schimba culoarea, fara a dauna aspectului estetic.


4 Marmura


Daca iti doresti un pavaj sofisticat pentru curtea ta, marmura ar putea fi materialul potrivit. Disponibila intr-o multitudine de culori, marmura adauga o nota de eleganta spatiului din fata casei, in special daca optezi pentru varianta lustruita. Deoarece marmura poate fi o alegere destul de scumpa, ai putea opta pentru varianta compozita pentru a reduce costurile.


5


O optiune moderna, ardezia rezista la traficul intens. Daca nu optezi pentru varianta lustruita, pavajul din ardezie nu permite alunecarea nici macar atunci cand este ud. Placile din ardezie sunt disponibile in diferite versiuni, cu suprafete sablate ori lustruite, printre altele.


6 Gresie

 

Placile de gresie pot fi folosite si in exteriorul casei, nu doar in interiorul acesteia. Rezistente si estetice, acestea vin intr-o paleta larga de culori si marimi, oferind, de asemenea, si o multime de modele imprimate.

 

7


Scoarta de copac poate fi o alegere interesanta pentru a acoperi aleile si zonele de joaca ale copiilor, fara a investi sume mari de bani. Chiar daca plasarea straturilor de scoarta de copac direct pe sol poate imbunatati calitatea acestuia, vei obtine rezultate mai bune, rezistente in timp, daca aplici, in prealabil, o folie protectoare, menita sa opreasca evolutia buruienilor.

 

8


Pietrisul ar putea, de asemenea, sa iti acopere aleile curtii, fiind o alegere atat rezistenta, cat si estetica. Pietrisul vine intr-o varietate de culori si marimi, totul la un pret rezonabil. Este usor de aplicat, insa se recomanda plasarea sa pe o suprafata impermeabila.

Sursa foto: homedesigndecorates.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului