Amenajarea gradinii

#plante de apartament #plante #cadou #craciun

Ce flori oferim de Craciun

Florile sunt cadouri deosebite pentru cei dragi, in concordanta cu atmosfera calduroasa de Craciun. Exista pe piata diverse flori specifice acestei perioade, printre cele mai populare numarandu-se Poinsettia si Cactusul de Craciun. Asigura-te ca alegi pentru cei dragi floari care se afla intr-o stare buna de sanatate ca sa reziste si dupa sarbatori. Iata ce optiuni ai:


1 Poinsettia sau steaua craciunului


O legenda mexicana spune ca un copil sarac isi dorea sa-i ofere lui Iisus un dar. Copilul stia ca un dar, oricat de nesemnificativ ar fi, daca este oferit din inima, este bine primit de Dumnezeu. Cum nu avea bani, baiatul a cules un buchet de flori de pe drum si le-a dus la biserica.

Plantele au inflorit in ziua de Craciun lasand la iveala niste buchete superbe, rosii. Martorii evenimentului au crezut ca acesta este miracolul sarbatorii de Craciun si au numit aceasta planta „Steaua Craciunului”.

Steaua Craciunului poate rezista chiar si o saptamana fara apa, insa este recomandat totusi ca ea sa primeasca o cantitate mica de apa, o data la doua zile.

Este foarte important sa nu pui apa in farfuria ghiceciului pentru ca in acest fel radacinile acesteia pot putrezi.
 

2 Cactusul de Craciun


Cactusul de Craciun infloreste in perioada iernii, motiv pentru care este folosita in decorarea casei de Craciun. Are un aspect deosebit datorita florilor ce prezinta culori variate, de la alb, roz, rosu, purpuriu, violet pana la galben, roz-portocaliu si auriu.

Spre deosebire de cactusii obisnuiti, aceasta planta are nevoie de multa apa si nu se adapteaza bine in conditiile unui sol uscat.

Cel mai bun mod de a te asigura ca planta primeste suficienta apa este sa astepti pana cand solul este uscat la suprafata, dar umed de la jumatate in jos.
 

3 Amaryllis


Amaryllis sau Crinul Rosu este o planta deosebita cu flori rosii si tulpina cu mai multe invelisuri din care pornesc frunze lungi si ascutite, de culoarea verde.

Infloreste in perioada de Craciun astfel ca poate fi facuta cadou.

Solul acestei plante trebuie sa fie mereu umed, dar nu foarte ud si, pentru ca sa infloreasca in perioada sarbatorilor de iarna, udarea sa trebuie stopata cu 10-12 saptamani inainte de acest moment.

Pentru a forta bulbii sa infloreasca este nevoie de o temperatura putin mai ridicata insa florile se vor mentine mai mult daca planta sta intr-o camera racoroasa.


4 gerbera


O alta optiune pentru un cadou de Craciun este o gerbera de culoare rosie, in ghiveci.

Gerbera in ghiveci este un gen de plante ornamentale care face parte din familia florii-soarelui (Asteraceae). Exista in jur de 40 de specii de gerbere.

In primavara poti inmulti planta taind lastarii sau butasii si plantandu-i in gradina, in ghivece individuale sau in ghivece decorative, langa alte specii de plante.

Gerbera trebuie udata regulat si din abundenta, dar este recomandat sa ai grija ca radacinile sa nu stea in umezeala pentru ca pot putrezi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului