Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradina iarna #casuta invizibila

Casuta invizibila din gradina, o inventie originala pentru perioada iernii

Odata cu venirea iernii si a frigului, numai sa te relaxezi in gradina nu-ti mai vine, dar un designer cu multa imaginatie a reusit sa gaseasca o solutie originala. Este vorba despre casuta invizibila din gradina, o structura realizata din materiale albe si transparente, care poate fi utilizata in mai multe scopuri: fie ca foisor pentru relaxare, fie ca sera pentru cultivarea legumelor, a fructelor si a florilor.


Casuta invizibila din gradina, o solutie 2 in 1

Recent aratata lumii, casuta invizibila din gradina sau "Invisible Garden House" este ideea arhitectului danez Simon Hjermind Jensen. Nemultumit de faptul ca oamenii nu se mai pot bucura de linistea gradinilor lor pe timp de iarna, din cauza frigului, el a pus pe hartie schita unui foisor transparent, pe care fiecare persoana il poate folosi asa cum doreste.



Casuta invizibila din gradina foloseste principiul de baza al unei sere: incalzire de la soare si ventilatie naturala prin spatii special concepute in acest sens.

Fiecare casuta invizibila este realizata din 3 structuri. La randul lor, acestea sunt realizate din policarbonat cu protectie impotriva razelor ultraviolete si foarte rezistent la intemperii. Cu o forma rotunjita si plina de "cusaturi" prinse cu suruburi, casuta invizibila din gradina seamana cu o bula de sapun si este bine fixata in sol. Ba chiar are si pardoseala din lemn, daca vrei sa-ti amenajezi in ea un spatiu confortabil.


Casuta invizibila din gradina, in faza de proiect-pilot

Prima casuta invizibila din gradina a ajuns la o familie de danezi, dar ramane un proiect-pilot pana cand se va gasi o companie care sa produca in masa aceasta constructie originala.



Cele 3 structuri care alcatuiesc casa invizibila au dimensiunile 2,4 m, 2,7 m si 3,2 m in inaltime si 1,8 m, 2,4 m si 3,3 m in diametru. Designul permite utilizarea acestor structuri inclusiv pe terase.

Datorita modului in care a fost construita si principiului pe care il foloseste, casa invizibila din gradina poate fi folosita cu succes si pe perioada verii, atat timp cat ii asiguri o ventilatie buna.

Sursa foto: designboom.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului