Care sunt florile ideale pentru a fi plantate in ghivece

Amenajarea gradinii

#ghivece #alegere ghiveci #plantare ghivece #tipuri de ghivece

Care sunt florile ideale pentru a fi plantate in ghivece

Vrei sa iti infrumusetezi casa si gradina cu cateva flori in ghiveci? Atunci trebuie sa tii cont de faptul ca exista anumite tipuri de flori care cresc foarte bine in acest tip de vas. Iata care sunt acestea si cateva sfaturi utile despre caracteristicile plantelor care pot fi crescute in ghivece.

Cum alegi ghivecele pentru plante

Cele mai multe plante pot fi cultivate in ghivece, insa unele sunt mai potrivite decat altele. pe langa caracteristicile plantelor, trebuie sa iei in considerare si tipul de vas pe care il folosesti, astfel incat planta sa poata creste armonios si sa poata supravietui.

Ghivecele din teracota sau din lut au pori, astfel ca umezeala se evapora rapid. Asadar, acest tip de vase nu ajuta la irigarea plantelor. In schimb, ghivecele din teracota sunt un avantaj pentru gradinele sau terasele aflate in medii in care vantul este mereu prezent, deoarece sunt mai greoaie.

In schimb, vasele din sticla si din plastic retin mai bine umezeala si sunt mai usoare. O alta optiunea ar mai fi ghivecele din lemn. Acestea mentin stabila temperatura radacinilor si un sol in conditii optime.

Plante ideale pentru ghivece

Daca doresti sa iti decorezi gradina cu cateva cosuri sau ghivece suspendate cu flori, plantele agatatoare sunt ideale pentru acest tip de gradinarit. Poti opta pentru trandafiri agatatori, mazare sau clematite.

De asemenea, menta, bambusul si hreanul sunt plante considerate invazive, care au nevoie de un control al cresterii, de aceea este indicat sa le cresti in ghivece.

Poti alege, de asemenea, si alte plante decorative, precum japonezul Pieris. Acesta este un arbust de iarna, care are flori rosii puternic parfumate, frunze dense si se dezvolta foarte bine la caldura moderata si umbra. Este, totodata, si foarte rezistent la vanturi puternice.

Daca vrei mai multa verdeata in casa ta, poti alege arborele smarald. Acesta trebuie cultivat intr-un vas mai mare, deoarece creste pana la 15 m inaltime. El creste foarte bine atat la soare, cat si la umbra.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului