Amenajarea gradinii

#calendarul gradinarului ianuarie #gradinarit ianuarie #calendarul gradinarului #gradina ianuarie

Calendarul gradinarului pentru luna ianuarie! Activitati pentru prima luna din an

Idiferent cat de frig este afara, sau cat de mari sunt nametii in luna ianuarie, munca unui gradinar nu se termina niciodata. Iata care sunt activitatile pe care trebuie sa le faci in luna ianuarie, daca iti doresti o gradina superba tot timpul anului.

Scapa de buruieni

Temperaturile ridicate sunt proprice pentru cresterea buruienilor. Daca nu a nins inca, iar temperaturile nu au ajuns sub pragul inghetului, trebuie sa indepartezi periodic buruienile din gradina ta. Daca le elimini de acum, sansele ca acestea sa se inmulteasca necontrolat la venirea primaverii sunt foarte mici.

Ingrijeste gazonul

Daca temperaturile nu scad foarte mult, iar in timpul zilei este cald, gazonul poate continua sa creasca. Asadar, verifica-l cu atentie si tunde-l daca este necesar. In zilele geroase evita sa calci pe gazon, deoarece firelel de iarba inghetate se vor rupe si nu vor mai creste si nou la primavera

Aplicara tratamente fitosanitare

Chiar si in sezonul rece, cand plantele intra in repaos vegetativ, pot fi atacate de boli si daunatori rezistenti la temperaturile reci. Este o perioada perfecta pentru a aplica tratamente fitosanitare. Se aplica in special substante pe baza de var, sulf, ulei sau cupru. Specialistii recomanda insa folosirea acestora doar in zilele in care nu ploua sau ninge, nu bate vantul iar solul nu este inghetat.

Scutura zapada de pe crengile copacilor

Daca ninge, zapada trebuie scuturata de pe crengile arborilor si arbustilor. In caz contrar, acestea se vor rupe sub greutatea zapezii. Peisajul poate fi de vis, insa nerespectarea acestei reguli poate duce la pierderea arborilor pana la venirea primaverii.

Sursa foto: HomeAdvisor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului