Amenajarea gradinii

#calendarul gradinarului februarie 2023 #februarie 2023 #calendarul gradinarului #activitati gradinarit

Calendarul gradinarului – februarie 2023! Activitati de gradinarit pe care sa nu le ratezi

 

Februarie este luna in care incep primele activitati de gradinarit daca solul se dezgheata. Exte important sa ai grija de gradina ta inca din aceasta perioada a anului pentru a te asigura ca vei avea culturi bogate in vara si toamna. Iata ce trebuie sa faci luna aceasta in gradina.

Ingrijeste solul

Dupa lunile de iarna, solul din gradina are nevoie de ingrijire pentru a fi gata pentru viitoarele culturi. Solul trebuie suratat foarte bine de indata ce zapada si gheata se topesc.

Indeparteaza frunzele uscate, crengile cazute si alte resturi de vegetatie, dar si eventualele gunoaie aduse de vant in curtea ta.

Odata ce solul se dezgheata, asigura-te ca elimini periodic buruienile. Acestea cresc rapid si daca nu le tii sub control inca de la inceputul primaverii, acestea vor ajunge sa-ti invadeze gradina.

Dupa ce solul este curatat, aplica un strat de compost sau de ingrasamant natural pentru a-i oferi solului toate substantele nutritive de care are nevoie.  

Planteaza primele legume

Finalul lunii februarie este perioada perfecta pentru a planta primele recolte in gradina ta. Daca solul este dezghetat, se pot planta ridichi, sfecla rosie, morcovi, salata, ceapa, spanac, mazare, fasole si porumb.

De asemenea, poti planta in interiorul casei, in rasadnite, ardei, gogosari, vinete si rosii. Acesta pot fi mutate in sere in martie sau in gradina in aprilie, cand temperatura este potrivita iar plantele sunt suficient de mari.

Tunde pomii fructiferi, arbustii si vita-de-vie

Imediat dupa trecerea inghetului si inainte de a aparea primii muguri este perioada perfecta pentru a tunde arbustii si pomii fructiferi, daca nu ai reusit sa faci acest lucru in toamna. 

Tot acum este perioada perfecta pentru a te uita cu atentie la arbustii si pomii tai. Verifica daca au crengi uscate sau daca sunt afectate de boli si se indeparteaza pentru a nu afecta si restul copacului/arbustului.

Si vita-de-vie trebuie sa aiba pare de aceleasi tratamente. Se indeparteaza toate ramificatiile uscate sau afectaate de boli, iar daca nu ai reusit sa o tnzi toamna, poti face acest lucru acum.

Tot acum este perioada perfecte pentru a adauga ingrasamant in sol, pentru a stimula cresterea acestora.

Nu uita de gazon!

De indata ce temepraturile cresc, gazonul revine la viata si incepe sa creasca. Acesta are nevoie de tunderi periodice pentru a se mentine frumos si sanatos. De asemenea, verifica-l cu atentie si, in cazul in care este afectat de boli sau daunatori, aplica tratamente speciale.

Zonele uscate de gazon se vor indeparta si se vor planta noi seminte de iarba. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare