Amenajarea gradinii

#buchete #anul nou #flori #craciun #cadouri

Buchete si aranjamente cu flori de Craciun si Anul Nou

Buchetele cu flori si aranjamentele florale pentru Craciun sau Anul Nou aduc bucuria acestor sarbatori si transmit cele mai bune ganduri celor ce le vor primi. Un aranjament creat special pentru Craciun poate da locuintei o nota de eleganta si veselie, aducand mai aproape farmecul acestei celebrari crestine. Florile de sarbatoare si micile decoratiuni care sunt flosite pentru decorarea aranjamentelor sunt in culorile specifice acestui sezon: alb, rosu si verde, fiecare avand o semnificatie anume.

 

Craciunul este timpul din an cand ne simtim mai buni si mai generosi unii cu altii iar florile sunt cadoul perfect pentru a le transmite celor dragi ca ne gandim si tinem la ei. Aranjamentele de Craciun amintesc de nasterea Mantuitorului si transmit sentimentele de puritate sufleteasca, curatenie morala si credinta. In preajma acestei sarbatori familiile obisnuiesc sa se stranga in jurul mesei festive pentru a se ruga impreuna si a fi recunoscatori pentru ceea ce au. Aceasta este ocazia perfecta de a decora caminul cu un aranjament spectaculos cu flori de sarbatoare pentru a-ti intampina rudele si prietenii cu eleganta si farmecul florilor si parfumul proaspat al crengutelor de brad. Atunci cand iti onorezi cunoscutii cu o vizita de Craciun ofera un aranjament sau buchet incantator de flori pentru a-i inveseli si pentru a-ti arata aprecierea.

Anul Nou reprezinta un nou inceput pentru fiecare dintre noi si o ocazie perfecta de a pune lucrurile la punct, de a scapa de datorii si a intampia noul an cu bucurie si multumire. Aranjamentele florale de Anul Nou aduc prosperitatea si norocul la cumpana dintre ani, subliniind frumusetea acestei sarbatori. Trimite un aranjament cu flori pentru noul an celor ce ii apreciezi pentru a le ura multi ani si fericire, sanatate si impliniri. Aranjamentele pot fi oferite si dupa 1 ianuarie, la prima intalnire, pentru a transmite sincerele sentimente de simpatie si pentru a-i dori persoanei in cauza un an plin de realizari. Aranjamentele florale de Revelion pot fi folosite pentru a da eleganta si splendoare petrecerii dintre ani. Fie ca organizezi sau esti invitat la o distractie de Revelion, florile din aranjamente vor transforma atmosfera prin veselia si farmecul lor.

Florile des folosite in aranjamentele pentru Craciun si Noul An sunt poinsettia, trandafiri, anthurium si orhidee, precum si crengutele de brad. Poinsettia este denumita a fi floarea Craciunlui datorita asocierii acesteia cu credinta si puritatea inimii, dar si datorita formei sale ce se aseamana cu o stea. Multe din legendele despre aceasta floare nativa Mexicului povestesc despre un copil sarac care, neavand alte daruri pentru a sarbatori nasterea Domnului, a cules o planta ce crestea la marginea drumului. Aceasta s-a prefacut mai apoi in frumoasa floare Poinsettia la altarul bisericii unde a fost daruita. Floare anthurium este prezenta in multe dintre aranjamentele de Anul Nou si Craciun datorita semnificatiei sale. Folosita pentru decorarea caminului sau trimisa unei fiinte apropiate, anthuriumul simbolizeaza abundenta, ospitalitatea si fericirea, sentimente ce caracterezieaza sarbatorile de iarna, atunci cand gazdele isi intampina oaspetii cu zambetul pe buze si masa incarcata de multe feluri de mancare. Aceeasi semnificatie se regaseste si in aranamentele cu orhidee, ce intrebuinteaza rafinamentul si forma exotica a acestor flori pentru a simboliza prosperitatea si armonia. Trandafirii, in special cei albi sau rosii, nu pot lipsi din peisajul floral de sarbatoare datorita frumusetii acestor flori dar si a intelesurilor multiple. Trandafirii reprezinta iubirea, increderea si devotamentul celor ce ne sunt aproape in clipele importante ale vietii si ne ajuta sa trecem peste orice obstacol pentru a ne inteplini visurile.

Crengutele de brad sau alte plante vesnic verzi sunt prezente in aranjamentele de sarbatori pentru a exprima viata indelungata prin credinta, dragostea eterna a lui Dumnezeu, cat si speranta crestinilor in mantuirea sufletului si viata vesnica. Planta ilex sau ilice este o decoratie traditionala de Craciun ce semnifica imortalitatea sau renasterea, unele surse mentionand forma frunzelor ascutite ce amintesc de coroana de spini purtate de Mantuitor iar fructele sale rosii ce simbolizeaza sangele varsat. Coronitele sau cununele de Craciun construite cu crengute de brad sau ilex cat si alte flori simbolizeaza prin forma lor circulara viata vesnica si prospera, iubirea nasfarsita cat si intelegerea deplina a naturii.

Culorile des intalnite in aranjamentele de Craciun au fiecare o semnificatie aparte pentru crestini. Albul florilor semnifica puritatea lui Iisus, rosul intens este un simbol al vietii si al sangelui varsat de Mantuitor pentru ispasirea pacatelor oamenilor, verdele exprima belsugul si prospetimea si aduce speranta ca natura va renaste, decoratiile aurii amintesc de caracterul nobil al lui Iisus, ce era vazut ca fiind regele regilor si domnind peste imparatia cerurilor.

Aranjamentele cu flori pentru Anul Nou si Craciun mai pot contine diverse alte mici obiecte ornamentale, a caror semnificatie este de asemenea legata de aceste sarbatori. In trecut oamenii decorau bradul cu mere rosii sau poleite cu aur si argint iar, mai tarziu, globuletele au luat locul acestei traditii. Lumanarile reprezinta lumina lui Hristos ce ne arata calea cea dreapta in viata, simbolizand spiritualitatea, devotamentul si bucuria. Stelele folosite in aranjamente amintesc de steaua de la Bethleem ce a anuntat nasterea Mantuitorului si ssemnifica speranta omenirii ca va fi mantuita. Ingerii sunt vazuti ca mesageri ce fac legatura dintre lumea sprituala si pamant, anuntand nasterea Domnului.

Trimite un aranjament cu flori in preajma Craciunului sau Anului Nou pentru a le aminti celor dragi de dragostea ta nemarginita si adancul respect ce i-l porti in suflet. Buchete.ro iti ofera numeroase aranjamente si decoratii de Craciun sau Anul Nou ce vor transmite intocmai simpatia si gandurile tale de fericire si apreciere, punandu-ti la dispozitie si un sistem de urmarire a comenzii. Daca destinatara este deacord, floraria iti trimite si o poza cu aranjamentul sau buchetul primit de catre aceasta pentru ca tu sa te poti bucura de zambetul ei plin de multumire si satisfactie. Alege sa iti apropii inima de cele sfinte si sa fii mai aproape de dragostea familiei si a prietenilor cu un aranjament incantator de sarbatori.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului