Amenajarea gradinii

#ingrijirea begoniilor #begonie

Begonia, o planta de apartament usor de ingrijit

Begoniile sunt plante frumoase care trag prin tot ceea ce reprezinta. Sunt usor de intretinut si ingrijit, sunt cunoscute pentru a fi prezente intreg anul si pot sa stea afara in anotimpul calduros si in casa in perioadele reci ale anului. De asemenea vin intr-o multitudine de culori si de forme, atrag prin diversitatea lor. Iata cateva lucruri importante despre begonii:

1. Ele sunt cunoscute pentru frunzele lor

Desi florile sunt superbe si bucura privirile oricui, sunt de asemenea atragatoare si pentru frunzele lor, care au mai multe forme si culori. Ele pot sa fie verzi sau verde cu alb, verde cu rosu, cu grena, etc. frunzele deosebite sunt lunguiete, atarna sau au forma de inima. Au rizuri si terminatii interesante si speciale.

2. Este mai bine sa fie udate mai putin

Este important de stiut ca begoniile pot avea dusmanul apei in exces. Lor nu le prieste atunci cand sunt udate excesiv, pentru ca in acea apa apar daunatorii lor de temut. De aceea este recomandat ca florile acestea sa fie lasate pana cand pamantul este complet uscat si apoi sa li se ofere apa. Mai ales inauntru, cand sunt zilele friguroase si ele sunt puse in interiorul casei, apa trebuie sa fie data cand nu mai au deloc umezeala.

3. Fertilizator

Primavara se poate pune fertilizator, insa extrem de diluat, pentru a nu rani plantele. Ele se usuca si se ard atunci cand cantitatea este mare sau cand concentratia depaseste un anumit grad de suportabilitate.

4. Deparazitarea

Daca se observa ca una dintre plante are mici daunatori, ea se indeparteaza de celelalte plante si se spala bine intr-un jet de apa la chiuveta, uscandu-se bine ulterior. Nefiind in preajma celorlalte plante, se poate evita inmultirea micilor insecte care le pot distruge.

5. Tipuri de begonii

Begoniile sunt de mai multe tipuri, amintind aici de „Aripi de Inger- Angel Wings”(ele seamna asa cum spune si numele cu niste aripi de inger), „Rex” (fiind o categorie speciala de begonii, ele cresc orizontal si au flori si frunze foarte deosebite, fiind in special apreciate), „Rieger”(ele sunt plante de iarna, inflorind in acest sezon si au nevoie de temperaturi reci, scazute si de zile scurte pentru a putea sa traiasca si sa se simta bine).

6. Cand se planteaza

Ele se planteaza imediat dupa ce inghetul a trecut, cand vine primavara. Ele cresc mai greu, asadar sa nu te simti descurajat atunci cand nu merge totul repede. Ele au o crestere uimitoare in vara, cand si infloresc si bucura persoanele care le privesc cu atat mai mult. Anumite tipuri de begonii sunt foarte bine crescute la umbra, precum „Wax”, care este speciala si prin aceasta caracteristica.

7. Inmultirea

Pentru a vedea ca o begonie are mai multe frunze, poti sa ii rupi din capat primul varf, acest lucru determinand planta sa fie din ce in ce mai plina de frunze si sa se simta bine. Ea va fi mai viguroasa si mai bogata, atragand privirile. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului