Amenajarea gradinii

#stropitoare gradina #manusi gradinarit #gradinar #gradina #unelte gradinarit

Arsenalul gradinarului. Unelte si accesorii de care ai absoluta nevoie

Gradina ta mai are un pic si va intra intr-un binemeritat repaus dat de anotimpul rece. Tu, insa, vei fi nevoit sa treci in revista tot arsenalul de unelte din magazie pentru a vedea ce trebuie inlocuit si ce mai poate fi pastrat inca un an.

Iata ce nu ar trebui sa lipseasca din magazia oricarui gradinar destoinic:

Manusi de protectie

 

Foto: melbournecleaningsupplies.com.au

Majoritatea gradinarilor amatori prefera manusile din materiat textile in momentul in care trebaluiesc pe langa casa. Sunt confortabile, e adevarat, dar nu te vor feri de intepaturile spinilor unor plante. Recomandabil ar fi sa te orientezi catre un set de masnusi din piele, in genul celor folosite de sudori. Ofera o protectie mult mai eficienta in fata unor ramuri de trandafiri sau a altor plante cu spini. Vei gasi o gama larga de manusi de protectie cu preturi intre 10 si 25 de lei.

Unelte de mana

 

Foto: thecraftstar.com

Un set de unelte mici, de mana, grebla, unealta de smuls radacini si lopatica sunt esentiale pentru amenajarea corecta a rasadurilor de flori. Iti vor fi de mare ajutor la plantarea bulbilor, dezgroparea lor sau la mici lucrari de intretinere a rasadurilor cu flori.  Sunt foarte utile si la operatiunile de plantare/replantare in ghivece, asa ca setul acesta iti va fi de folos cam tot timpul anului.

Pretul unui set de unelte de gradinarit pleaca de la 15 lei, dar cele care contin si foarfece de taiat lastari sau fierastrau de curatat arborii pot ajunge si la 120-130 de lei.

Cazma

Foto: fiskars.com

O unealta de sapat este esentiala in magazie. Orice lucrare de amenajare a unor bordure, plantare a unor pomi fructiferi sa a unor arbusti decorative necesita sapaturi. Orienteaza-te spre un model de cazma cu maner si coada telescopica pentru a-ti usura munca. Aceste unelte vin si cu protectie cauciucata, astfe incat mainile tale sa nu aiba de suferit in timpul lucrarilor din gradina. Pretul unei cazmale profesionale este de 40-50 lei.

Stropitoare

 

Foto: 7-themes.com

Stropitul florilor este o acticvitate constanta in munca unui gradinar, chiar daca anotimpurile dicteaza ritmuri diferite in care aceasta operatiune trebuie efectuata. Chiar daca pe piata au aparut si dispozitive inteligente de irigat gradina, stropitul florilor dupa reguluile clasice ramane o activitate relaxanta de care nu te poti lipsi.

Vei avea nevoie de doua stropitori de dimensiuni diferite pentru a doza corect portia de apa aplicata straturilor de flori din gradina si plantelor asezate in ghivece.

Roaba

 

Foto: wisegeek.org

Mai ales intr-o gradina mare, o roaba nu ar trebui sa lipseasca. Intotdeauna vor fi obiecte voluminoase si grele de transportat prin gradina, iar aceasta unealta iti va usura enorm munca. De la pietre si bolovani decorative pe care le vei aseza in cele mai potrivite locuri, pana la ingrasamant si pamant de flori, roaba ta va avea multe de tras.

Aparent, cele cu cuva din plastic sunt mai usoare, dar, daca stii ca ai de carat obiecte grele, varianta cea mai buna o reprezinta o roaba cu cuva metalica. Pretul acestei unelte indispensabile pleaca de la 150 de lei.

Foto: themoviethemesong.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului