Amenajarea gradinii

#amenajare gradina stil nordc # gradina stil nordic #stil de amenajare gradina #stilul nordic #amenajare gradina #Dragos Isacescu

Arh. Dragos Isacescu, despre stilul de amenajare Nordic

Spune-ne cateva cuvinte despre tine

Sunt Dragos Isacescu, arhitect. Profesez ca arhitect, dar mai ales in amenajarile de spatii exterioare, unde am o experienta vasta. De la jardiniere, terase si gradini, pana la foisoare, case de vacanta si vile, ideile mele au ca scop rezultate personalizate pentru fiecare beneficiar.

Filozofia mea are in centru omul. Omul este cel important, iar spatiul amenajat trebuie sa-i fie propice. Din acest motiv consider ca abordarea mea are succes, iar aspectul realizarilor vorbeste in acest sens. Consider ca un spatiu gandit de mine trebuie sa reprezinte mai mult decat suma elementelor ce il compun.

De ce elemente tii cont cand realizezi un proiect?

In momentul in care realizez un proiect si recomand stilul de amenajare, tin cont de urmatoarele elemente: arhitectura casei, mediul natural, suprafata de amenajat si configuratia terenului, gustul proprietarilor si functionalitatile dorite de catre acestia.

In proiectele mele de amenajare exterioara, Stilul Nordic este cel mai solicitat, fiind preferatul celor care au un stil de viata predominant urban si simplu. Prin aspect incearca sa dea o noua functionalitate unor obiecte vechi sau chiar demodate. De asemenea, acest stil se foloseste de lumina, incearca sa foloseasca progresul tehnologic si sa minimalizeze manopera necesara punerii in practica.

In cazul amenajarilor din cadrul exterior caselor sau cladirilor, acest stil se manifesta prin folosirea unor produse cu contur rectangular, in general alb, tonuri de gri sau negru, insa cu posibilitatea unor accente de culoare. Acolo unde am abordat acest stil am incercat sa ma conformez caracteristicilor descrise mai sus. Abordarea este una geometrica, rectangulara, cu incercarea de a face diferite jocuri prin care sa aduc ritm dar si diversitate.

In cazul realizarii suprafetelor de circulatie din cadrul amenajarilor, incerc sa folosesc pavaj cu dimensiuni mari, acolo unde este posibil acest lucru, in ideea de a face o geometrie cat mai clara a suprefetelor, care sa nu fie maruntita de rosturile dintre placi. Stereotomia (STEREOTOMÍE s.f. Parte a tehnicii care studiaza metodele de taiere, de fasonare si de imbinare a corpurilor solide folosite in industrie si constructii.) are ca scop creerea unui joc de linii, care pe cat posibil sa creeze un ritm lipsit de monotonie. Folosirea pavelelor de dimensiuni mari permite reducerea timpului de montaj si se preteaza foarte bine pentru suprafete largi. Iar in cazul in care din motive practice este greu sa folosesc placi mari de pavele (pierderi prea mari de material, manopera de taiere excesiva, suprafata ingusta de pavat etc.) incerc sa fac acelasi lucru dar cu o atentie sporita in montaj pentru a face posibila crearea unei iluzii optice a unor obiecte mai mari. Nuantele deschise de pavaj aduc lumina si maresc spatiile.

Acelasi abordare o aplic si in cazul suprafetelor verticale, tot in ideea identificarii unor volume mai mari, chiar daca sunt realizate din obiecte mai mici.

Produsele Elis Pavaje, permit realizarea unor amenajari complexe, atat prin diversitatea dimensiunilor cat si a modurilor de combinare a diverse elemente realizate din pavaj vibropresat: pavele, elemente de zid sau gard, jardiniere, palisade, borduri, practic limita fiind doar imaginatia.

Diversitatea prefabricatelor din beton vibropresat permit transformarea spatiilor exterioare intr-o zona functionala, estetica si in perfecta armonie cu restul constructiilor arhitecturale sau cu ambientul natural. Folosind ziduri de sprijin din blocuri de zid, blocheti, jardiniere, banci, focare sau alte elemente, ai posibilitatea realizarii unui concept unitar, cu aspect modern.

Ce probleme apar in cazul folosirii acestui stil de amenajare?

O problema a acestui stil este ca nu se preteaza in orice situatie. Amenajarea in stil nordic trebuie sa se gaseasca intr-un mediu coerent, intr-o arhitectura sau un spatiu amenajat cu aceleasi criterii: nu poti face acest stil in curtea bunicilor de la tara (poate doar intr-un spatiu tematic izolat); alta problema este disciplina necesara pentru a nu dilua acest stil, din cauza unor criterii precum: “nevoia de culoare” sau nu incap placi mari, sau alte considerente ce tin clar de nevoia amenajarii intr-un alt stil. Practic disciplina acestui stil este ceea ce il face atat de apreciat.

De ce apreciaza clientii stilul Nordic de amenajare?

Clientii mei apreciaza proiectele mele realizate in stil nordic pentru spatiul liber si luminos, lipsit de ornamentatie, sobru, dar deschis.

Ceea ce trebuie retinut este ca pentru fiecare om exista un stil potrivit la un moment anume. Asa cum in functie de varsta gusturile evolueaza, si abordarea unui anume stil in realizarea unei amenajari, este propice intr-un anume loc si moment.

Mai multe detalii despre oferta de pavele, borduri si alte produse din beton vibropresat pe www.elis.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului