Amenajarea gradinii

#iarna #arbusti #gradina de iarna

Arbusti cu un colorit spectaculos pentru gradina de iarna

In timpul iernii, gradina poate deveni un loc dezolant. In urma florilor care vara atrageau fluturi si pasari, acum nu au mai ramas decat cateva petice golase de pamant, iar in curand peste ele se va asterne un strat generos de zapada, ceea ce va face ca peisajul sa fie si mai trist. Tot acest tabou de iarna poate fi dat uitarii cu usurinta. Din fericire, exista cativa arbusti rezistenti la ger, care au un colorit spectaculos in lunile geroase.


Daphne Bholua "Jacqueline Postill"

Daphne Bholua "Jacqueline Postill" este un arbust care infloreste in timpul iernii. Florile sunt mici si seamana cu cele de cires, adica sunt alb cu roz. Odata cu inflorirea arbustului, gradina ta va fi invadata de o mireasma proaspata si dulceaga.

Arbustul "Jacqueline Postill" este preferat de persoanele care au gradini mici, intrucat se poate face remarcat cu usurinta. Planta prefera sa fie cultivata intr-un sol fertil, bine drenat.



Sursa foto: rhs.org.uk


Coronilla valentina

Coronilla valentina este un arbust care iti atrage atentia ca un magnet. Infloreste in lunile de iarna, iar florile sunt galbene in totalitate. Specialistii sustin ca acest arbust poate inflori in orice perioada a anului, dar florile sunt mai mici si mai rare decat cele care apar in timpul iernii.

Ziua, florile Coronilla valentina au un miros subtil de piersica, insa odata cu lasarea noptii mireasma dispare.



Sursa foto: esterni-design.com


Berberis vulgaris

Berberis vulgaris este un arbust cu un colorit deosebit iarna. Cunoscut si sub denumirea de agrisul-rosu, macrisul-pasaresc si catina de rauri, Berberis vulgaris infloreste si in timpul verii, dar coloritul nu este cu nimic special. Abia cand temperaturile coboara in termometre si incepe sa cada bruma, Berberis incepe sa-si arate adevarata culoare. Florile sunt galben-visinii, iar fructele, care apar dupa caderea zapezii, sunt rosii si lunguiete.



Sursa foto: decostyle.mayra.ro


Camellia

Cu un colorit roz, alb, portocaliu sau crem, arbustul Camellia poate fi vedeta gradinii tale de iarna. Unii experti spun ca acest arbust nobil infloreste in luna februarie, altii sustin ca frumoasa Cammelia poate inflori din noiembrie pana la inceputul primaverii. Pentru un plus de stil si eleganta, poti planta Camellia intr-un ghiveci mare din teracota. Conditia pentru ca arbustul Camellia sa se dezvolte armonios este sa il plantezi intr-un sol acid.


Viburnum tinus

Viburnum tinus, o specie a genului Viburnum (Calin), este un arbust cu un colorit spectaculos iarna. Albul zapezii contrasteaza puternic cu nuanta indigo a fructelor de Viburnum tinus. Specialistii spun ca anual trebuie sa tunzi arbustul, daca vrei ca acesta sa aiba o forma bine definita. Nu este un arbust pretentios, dar pentru o dezvoltare armonioasa este indicat sa il plantezi intr-un sol bine drenat.



Sursa foto: wikimedia.org


Jasminum nudiflorum

Jasminum nudiflorum sau Iasomia de iarna este un arbust care infloreste in lunile de iarna. Nu are pretentii nici in ceea ce priveste tipul solului, nici in ceea ce priveste lumina. Odata plantat, poti uita ca trebuie sa ingrijesti acest arbust.



Sursa foto: plantlust.com

Tu ce arbusti cu un colorit deosebit ai in gradina de iarna?

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului