Amenajarea gradinii

#apa gradina #udare gradina #lucrari gradina #amenajare gradina #gradina

Apa in exces, inutila pentru gradina ta: 4 sfaturi esentiale

Stii deja cat de important este sa nu consumi apa in exces, mai ales in ingrijirea plantelor tale. In afara de economisirea unei resurse atat de pretioase asa cum este apa, trebuie sa stii ca nici culturile tale nu apreciaza sa fie inundate. Iata cateva sfaturi care te ajuta sa iti salvezi plantele, banii si Planeta, economisind apa.

Fara doar si poate, plantele au nevoie de apa pentru a supravietui, astfel ca udarea lor suplimentara este esentiala. Mineralele si sarurile din apa sunt elementele de care o planta are nevoie pentru a creste si a rezista in timp. De asemenea, trebuie sa ai in vedere cat de cald este afara cand uzi plantele (nu trebuie sa o faci in lumina soarelui sau in prezenta vantului).

Nu uita faptul ca plantele tinere au nevoie sa fie udate mai des pentru a creste mai repede si sanatos, iar cele mai batrane nu necesita foarte multa apa pentru a supravietui. In afara de aceste reguli de baza, iata cateva metode prin care sa reduci cantitatea de apa folosita la udarea plantelor:

1. Foloseste resturi vegetale

Resturile vegetale sunt materii organice excelente pentru mentinerea umiditatii la nivelul radacinei plantelor. Frunzele uscate, scoarta de copac sau mulciul te ajuta sa iti uzi culturile mai rar, oferindu-le totodata nutrientii de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios.

2. Evita ghivecele decorative din teracota

Ghivecele din teracota au o textura poroasa si nu retin apa atat de bine cum o face plasticul, asadar va fi sa uzi planta mai des, mai ales in zilele calduroase. Evita aceste recipiente, daca vrei sa economisesti apa in ingrijirea plantelor tale.

3. Apeleaza cu incredere la ghivecele de plastic

Ghivecele din plastic de dimensiuni mari retin mult mai bine umezeala si sunt ideale pentru cresterea oricarui soi de planta, inclusiv a legumelor si plantelor aromatice.

4. Puneinstalatii de picurare in ghiveci

Instalatiile de picurare ajuta la dozarea apei utilizate pentru udarea plantelor. Distribuitorul de apa trebuie sa fie pozitionat pe orizontala, de-a lungul pamantului din ghiveci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare