Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #sfaturi practice #amenajare atelier #atelier gradinarit

Amenajeaza-ti propriul atelier de gradinarit, in 4 pasi simpli!

Ca orice pasionat de gradinarit, iti doresti sa iti perfectionezi activitatea practica si placuta odata cu trecerea timpului. Iata de ce un atelier doar al tau, in care sa iti pastrezi toate uneltele, instrumentele si accesoriile necesare, poate fi spatiul in care sa te bucuri cu adevarat de hobby-ul tau atat de satisfacator.

Iti vine sa crezi sau nu, poti sa iti amenajezi propriul atelier de gradinarit fara mare efort, cu ajutorul catorva sugestii utile. Iar odata ce vei crea acest spatiu personal, activitatea ta preferata va fi cu atat mai prolifica.

1. Alegerea spatiului

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este spatiul in care vei amenaja atelierul de gradinarit. Un sopron, o magazie sau o bucatarie de vara poti fi alegeri ideale. Constructia trebuie sa fie realizata din materiale care sa protejeze suficient lucrurile depozitate de tine in atelier (consolideaz-o daca este nevoie).

Cantitatea de lumina de care beneficiezi este si ea importanta, astfel ca ar fi ideal ca viitorul atelier sa aiba ferestre generoase. In caz contrar, va fi nevoie sa investesti in corpuri de iluminat ulterior.

2. Achizitionarea unui banc de lucru

Cea mai importanta dotare din atelierul tau de gradinarit este bancul de lucru, o masa speciala realizata din lemn si metal, care te va ajuta sa duci la bun sfarsit pana si cele mai dificile sarcini. Opteaza pentru una mobila, va fi mai practica si te poate scuti de mult efort, dar si de investitii suplimentare in alte piese de mobilier.

3. Selectia uneltelor

Pune laolalta toate uneltele de care ai nevoie, acum este un moment excelent sa le inventariezi. Scapa de cele de care nu ai nevoie, un atelier aglomerat este unul neproductiv.

4. Depozitarea uneltelor

Acum ca ai pastrat doar uneltele, instrumentele si accesoriile cu adevarat utile, te poti gandi unde sa le depozitezi in ordine pe fiecare. Monteaza rafturi acolo unde poti, cat mai departe de centrul atelierului.

Cutiile din plastic care pot fi asezate una deasupra alteia sunt foarte practice, mai ales pentru lucrurile mici. Eticheteaza aceste unitati, astfel incat sa stii in permanenta unde sa gasesti lucrurile de care ai nevoie.

Poti utiliza carlige de care sa agati saculeti textili (alte solutii de depozitare istete) si poti improviza dulapioare inchise cu lacat, in care sa pastrezi lucrurile valoroase sau periculoase.

La final, vei obtine un atelier pentru gradinarit functional si organizat, in care sa muncesti din placere pentru gospodaria ta!

Sursa foto: architectureartdesigns.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare