Amenajarea gradinii

#pereti #amenajare gradina #gradina verticala #gradina pe pereti #pereti exteriori

Amenajeaza-ti o minigradina pe peretii exteriori ai casei!

Peretii exteriori ai casei sunt, de cele mai multe ori, monotoni si iti dau o stare de spirit neplacuta. Pentru a infrumuseta aspectul locuintei tale, poti face o mica gradina pe pereti. Sistemul de instalare a acestor mici spatii verzi nu este costisitor si nici nu iti va lua foarte mult timp sa-l instalezi, potrivit specialistului in gradinarit Pamela Crawford din Florida, scrie southernliving.com.


1. Alege suportul pentru "gradina agatata"

Pentru a-ti crea un spatiu verde pe peretele exterior al casei ai nevoie de o rama. Alegerea acesteia depinde de tipul de design pe care vrei sa il obtii. De exemplu, poti alege o rama mica, de un metru patrat, unde sa plantezi cateva dintre florile tale preferate. Pe suprafata peretilor poti pune mai multe astfel de rame, astfel incat sa creezi un tablou complet.



De asemenea, o alta optiune este rama pe intreaga suprafata a peretelui. Aceasta poate fi impartita in mai multe compartimente si sa imbini diferite specii de flori, cu diverse texturi si culori, astfel incat sa creezi un peisaj inedit.

In interiorul ramei se adauga pamant, potrivit pentru tipurile de plante pe care le vei sadi, plus ingrasamant, acolo unde este cazul.


2. Agata ghiveciul de perete

In functie de dimensiunea ghiveciului, sistemul de prindere al acestuia trebuie sa fie unul rezistent pentru a nu intampina probleme. Carligele sunt printre cele mai bune materiale pe care le poti folosi pentru a agata ghiveciul de perete. De asemenea, pentru a nu avea probleme cu umiditatea, este important sa lasi putin spatiu intre perete si ghiveci. In acest scop, poti pune capace de borcane la colturile ghiveciului.


3. Alege plantele

Urmatorul pas pentru a-ti infrumuseta peretii exteriori ai casei este plantarea propriu-zisa. Pentru aceasta, unele dintre cele mai potrivite plante sunt cele anuale, precum begoniile, ferigile, iedera si vita de vie. De asemenea, plantele suculente pot fi o alegere buna pentru a decora peretii exteriori ai casei.


4. Uda plantele

Udarea plantelor se face de deasupra ramei, astfel incat apa sa ajunga pana jos, la ultima planta. Udarea se face atunci cand solul devine uscat.

Sursa foto: limaonagua.com.br

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului