Amenajarea gradinii

#reciclare #economii gradina #recoltare flori

Amenajarea gradinii cu bani putini: cum sa faci economii serioase

Amenajarea gradinii este una dintre cele mai placute activitati, dar in acelasi este o mare consumatoare de bani si timp. Din fericire, poti face economii serioase atunci cand iti amenajezi gradina. Trebuie doar sa stii cum sa procedezi pentru a-ti proteja bugetul, fara sa faci rabat de la calitatea materialelor. Iata cateva trucuri simple care te ajuta sa-ti amenajezi gradina cu bani putini.

1. Fa-ti un plan bine pus la punct

Daca vrei ca bugetul pentru amenajarea gradinii sa fie unul decent, cea mai buna solutie este sa te gandesti din timp la un plan. Schiteaza pe hartie cum ai vrea sa arate gradina ta, unde ai vrea sa fie straturile de flori, cum ai vrea sa arate aleea si unde ai pozitiona gradina de legume.

In acest fel, eviti sa cumperi plante care nu se potrivesc acolo unde vrei tu, dar in acelasi timp eviti eventualele erori care te-ar putea determina sa cheltuiesti bani in plus. Pe Internet poti gasi o multime de idei de amenajare a gradinii cu bani putini.



Sursa foto: homedezz.com

2. Analizeaza preturile

Uneori, preturile pot sa difere intre magazine, astfel ca, daca vrei sa economisesti bani atunci cand iti amenajezi gradina, ideal ar fi daca ai compara preturile. Nu este nevoie sa alegi pretul cel mai mic, daca acesta tradeaza o calitate indoielnica a materialelor pe care vrei sa le folosesti in gradina.

3. Nu ceda tentatiilor

In amenajarea gradinii exista foarte multe tentatii, de la plantele exotice care arata superb, la piesele moderne de mobilier. Inainte sa dai banii pe ele, gandeste-te daca iti sunt cu adevarat necesare. Plantele exotice, de exemplu, sunt pretentioase fata de mediu, iar ingrijirea lor te poate costa scump. O gradina frumoasa si stilata poate fi obtinuta si cu ajutorul plantelor obisnuite. Iarba ornamentala si plantele suculente arata senzational si necesita doar un minim de ingrijire.

4. Colecteaza semintele de legume si flori

Colectarea semintelor de legume si flori te ajuta sa ai o gradina estetica si productiva an de an, fara sa cheltuiesti bani in plus. In loc sa cumperi rasaduri de rosii, care costa destul de mult, poti folosi semintele pentru a obtine propriile rasaduri.

5. Recicleaza acolo unde este cazul

In amenajarea gradinii, lucrurile vechi arata uneori mai bine decat cele noi, intrucat ofera spatiului un plus de autenticitate. In plus, acum este la moda sa reciclezi si sa dai lucrurilor vechi o noua utilizare, pentru a face economii.

Sursa foto: milbergernursery.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului