Amenajarea gradinii

#amenajare gradina pisici # gradina pisici #amenajare gradina #pisici #plante #animale de companie

Ai pisici? Cum sa amenajezi o gradina sigura pentru acestea

Atunci cand ai una sau mai multe pisici in jurul casei trebuie sa ai grija ca gradina ta sa fie un spatiu sigur si prietenos pentru aceste feline. Amenajeaza locul astfel incat o pisica sa fie in siguranta si la fel si restul vietatilor care se abat prin zona. Cum poti sa amenajezi o gradina sigura pentru pisici.

Plante pe care sa le eviti

Atunci cand ai una sau mai multe pisici in jurul casei, ar fi bine sa eviti sa plantezi anumite specii de plante, pentru ca sunt cateva care pot fi fatale acestor animale. De exemplu, crinii sunt flori toxice pentru pisici si pot fi chiar fatale, asadar evita sa ai aceste flori in gradina. Bulbii inclusiv allium, amarilis, branduse, narcise, zambile si lalele, reprezinta un pericol real pentru pisica, la fel si cyclamen, floarea Craciunului sau rododendronul.

Evita substantele chimice

Solutiile pe baza de substante chimice puternice pe care le folosesti pentru a scapa de daunatorii din gradina, pot face rau pisicii daca aceasta intra in contact cu plantele tratate sau cu insectele care au ingerat solutia chimica. In cazul in care folosesti substante chimice in gradina, tine cont de instructiunile de pe ambalaj. Pentru a evita orice pericol, cauta solutii cat mai naturale pentru a scapa de daunatorii din gradina.

Plante pe care pisicile le adora

Nepetactonul prezent in unele specii de nepeta sau menta pisicii are un efect euforic natural si non-toxic pentru unele pisici. Valeriana este o alta planta pe care pisicile o adora si care are un efect asemanator mentei pisicii. Unele pisici mesteca cu placere si mananca “iarba pisicii”.

O zona de joaca si relaxare

Pisicile au nevoie de o zona in gradina in care sa se joace, dar in care se pot bucura de intimitate si liniste atunci cand vor sa doarma. Amenajeaza-i pisicii o zona cu mai multe nivele pentru a se putea catara, sari si pentru a zgaria in voie sau ii poti face o rama pentru catarare din panouri de gard. Zona in care pisicilor le place sa se retraga pentru odihna trebuie sa fie ferita de ochii lumii si sa aiba si umbra, asadar poti amenaja locul folosind iarba si crengi.

Delimiteaza zona in care nu are acces

Cand iti doresti ca intr-o anumita parte a gradinii, sa nu intre pisica, pune aici plante care au miros repelent cum ar fi Plectranthus caninus, cunoscuta si ca Coleus Canina sau Spaima pisicilor, ori plante aromatice precum lavanda, rozmarin sau curry pentru ca pisicilor nu le place mirosul si le vor evita.

Protejeaza natura din jur

Pisicile sunt pradatori naturali, asadar este nevoie sa faci tot posibilul pentru a proteja pasarile si alte vietati care iti viziteaza gradina. Pune un clopotel la gatul pisicii tale pentru ca orice vietuitoare care ajunge la tine in gradina sa auda cand se apropie pericolul. In cazul in care vrei sa ai in gradina casute pentru pasari unde acestea sa vina sa stea sau sa se hraneasca, ai grija sa le agati la o anumita inaltime, pe stalpi sau in copaci, pentru ca pisicile sa nu ajunga la acestea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului