Amenajarea gradinii

#gradina din fata casei #idei amenajare gradina #amenajare gradina #gradina

Ai o mica gradina in fata casei? 5 idei simple de amenajare

Tot mai multe persoane si-au indreptat atentia catre achizitionarea unei locuinte cu curte, din cauza pandemiei de coronavirus. Daca te-ai mutat curand la curte, sau pur si simplu vrei sa-ti redecorezi curtea din fata casei, avem cateva idei simple din care sa te inspiri.

1. Simetria si simplitatea, cheia catre succes 

Visezi la o curte amenajata de un peisagist? Trebuie sa stii ca acestia pun pret pe simetrie si simplitate. De exemplu, daca la intrarea in casa ai cateva trepte, langa acestea trebuie sa plantezi, si pe o parte si pe cealalta, plante identice. Pot fi arbusti, conifere, sau chiar plante in ghiveci, totul este ca accestea sa fie asezate simetric.  Acelasi lucru trebuie facut si daca ai o alee lunga de la poarta pana la intrarea in casa.

2. Lasa ferestrele la vedere

Ferestrele trebuie lasate la vedere. Nu planta in fata lor copaci sau arbusti inalti, care sa impiedice lumina sa intre dar care, in acelasi timp, ascund casa.

3. Cat mai putine culori

Simplitatea este cheia si cand vine vorba de alegerea culorilor pentru plante. Decoreaza-ti curtea cu plante decorative, care nu fac flori, dar care impresioneaza prin frunzisul lor. Alege si plante cu flori, insa ai grija sa mergi fie pe nuante de pasteluri, fie sa alegi doua, maxim trei culori pe care sa le combini si cu flori albe. Cu siguranta nu iti doresti sa-ti transformi gradina intr-o sorcova.

4. Gazonul este cheia unei gradini cu stil

Indiferent ca ai o curte mica sau una mai mare, aceasta nu trebuie umpluta doar cu flori. Din loc in loc trebuie sa lasi spatiu pentru ca acestea sa respire. In plus, cu sigurantaiti vei dori un loc in care saa te odihnesti pe o patura, la iarba verde. Asadar, gazonul este perfect pentru a acoperi spatiile libere dintre flori si locurile ramase libere, pentru odihna.

5. De evitat!

Evita sa plantezi copaci in imediata apropiere a casei. Radacinile acestora vor intra pe sub fundatie si vor provoca stricaciuni. Oricat de tentant ar fi sa ai o curte plina de copaci, trebuie sa alegi cu grija copacii pe care ii plantezi, pentru a nu provoca stricaciuni, si sa ii plantezi la o distanta sigura.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului