Amenajarea gradinii

#gradina umbroasa #plante gradina #amenajare gradina #gradina

Ai o gradina umbroasa? Ce plante sa alegi pentru a obtine un loc perfect pentru relaxare

Doar pentru ca ai o gradina umbroasa nu inseamna ca nu o poti transforma intr-un colt de rai. Ai nevoie doar de putina imaginatie si cateva plante care sa se adapteze perfect conditiilor de mediu.

 

Combina plantele cu flori cu plante ornamentale cu frunze mari. Contrastul dintre aceste plante este placut vederii si foarte relaxant. In plus te poti bucura in voie de o gradina racoroasa si umbroasa in zilele caniculare de vara.

Sursa foto: gardenbuddies.com

Daca nu ai timpul necesar pentru a ingriji plantele din gradina opteaza pentru unele care au nevoie de ingrijiri minime. Iata trei plante ce vor arata minunat in mica ta gradina.

Feriga

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Feriga este de nelipsit dintr-o gradina umbroasa. Aceste plante superbe se adapteaza perfect oricarui mediu si nu au nevoie de ingrijiri speciale. Tot ce trebuie sa faci este sa le asiguri umezeala de care au nevoie, in special in perioadele caniculare. Aceste plante au frunze mari, ce pot ajunge pana la 30 de metri lungime.

Primula

Sursa foto: fineartamerica.com

Primula este o planta cu flori superbe ce prefera zonele umbroase si umede. Datorita florilor ornamentale sunt folosite adesea pentru decorarea gradinilor si a teraselor. Florile primulei sunt viu colorate avand nuante de la alb pana la galben, rosu, albastru si chiar mov.

Viola

Sursa foto: eatcology.com

Viola este o planta ce prefera gradinile umbroase si racoroase. Florile viu colorate ale acesteia ofera farmec oricarei gradini. Viola infloreste primavara, iar florile acesteia pot dura pana toamna tarziu. Florile acesteia sunt mici, dar viu colorate in nuante de albastru, galben, alb sau violet.

Sursa foto principala: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului