Amenajarea gradinii

#terasa casa #amenajare terasa #amenajare balcon #amenajare #balcon #terasa #stil mediteranean

Aer de vacanta? Amenajeaza-ti balconul sau terasa in stil mediteranean

Daca iubesti soarele, marea, plaja si caldura, atunci inseamna ca stilul mediteranean ti se potriveste manusa. Pentru un balcon sau o terasa dupa model mediteranean trebuie sa tii cont de urmatoarele recomandari:

Materialele naturale si culorile calde sunt tipice acestui stil de decor. Tinand cont ca tarile din sudul Mediteranei sunt sarace in lemn, de cele mai multe ori acesta este inlocuit cu fier forjat. De aceea, si balustradele, si scaunele, mesele sau chiar si rafturile pentru flori de pe acest gen de terase sunt din fier forjat.

Solutia este si una practica, de altfel, intrucat economiseste mult spatiu. In cazul in care alegi mobilierul din lemn, trebuie sa te asiguri ca acesta nu este mult prea masiv, ci minimalist, aerisit, dar si cu un aspect antichizat.

Tot la un aspect "sudist" contribuie si caramizile din teracota sau parchetul rustic, menit sa confere locuintei imaginea unei case de tara. Zugraveste peretii exteriori ai casei cu alb sau galben pal, indiferent ca este vorba despre o terasa sau despre un balcon. Pentru o atmosfera calda, confortabila, alege gresie cu aspect nisipiu.

Panza vaporoasa cu ajutorul careia sa imbraci pergolele din lemn este un alt element esential intr-un decor in stil mediteranean. Perdelele albe care sa creeze o senzatie de miscare in bataia vantului, asemanatoare celei provocate de briza marii vor oferi luxul, dar si intimitatea de care ai nevoie intr-un astfel de spatiu.

Iar daca spatiul iti permite, ce te-ar putea impiedica sa plasezi si un pat cu baldachin, astfel incat relaxarea sa fie si mai dulce.

Obloanele sunt si ele esentiale pentru a crea un stil mediteranean perfect. Ele nu au doar o utilitate in sine, ci functioneaza si ca piese focale in aceste decoruri.

Balcoanele si terasele in stil mediteranean sunt in stransa conexiune atat cu casa, cat si cu natura. Asadar, pentru o atmosfera confortabila in aer liber nu trebuie sa lipseasca florile parfumate, dar si ierburile aromatice precum rozmarinul, lavanda sau cimbrul.

Si ca sa copiezi cat mai indeaproape atmosfera de vacanta relaxanta, nu uita de umbrela de soare. Este un accesoriu nu doar cochet, ci si extrem de util.

Sursa foto: minimalisti.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului