Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #mulci colorat

Adauga un strop de culoare gradinii tale prin folosirea mulciului colorat

Odata cu sosirea primaverii, gradina casei tale se trezeste la viata. Pentru a adauga un strop de culoare curtii tale interioare, poti alege sa folosesti mulci colorat. Un mulci ales corect poate avea efecte benefice asupra gradinii tale. Iata de ce elemente trebuie sa tii cont atunci cand alegi sa folosesti mulci pentru gradina ta.

Mulcirea este un proces simplu care presupune acoperirea solului cu diferite materiale de origine vegetala sau minerala, care ajuta la hranirea plantelor, impiedica cresterea buruienilor si reduce evaporarea. In plus, straturile de mulci din gradina sunt folosite si ca elemente decorative.


 

Tipuri de mulci pentru gradina

Exista mai multe tipuri de mulci pe care le poti folosi la amenajarea gradinii. In primul rand, poti folosi resturile de iarba din gradina, obtinute in urma cosirii, precum si frunzele uscate. Acest tip de mulci protejeaza radacinile plantelor si ajuta la intarirea solului pe o perioada lunga de timp.

Un alt tip de mulci folosit pentru gradina este rumegusul, care ajuta la cresterea aciditatii solului si reduce continutul de azot.

Pentru gradina ta poti folosi, de asemenea, si mulci anorganic. Cel mai la indemana este pietrisul. Acest tip de mulci are rol de protectie asupra solului si ofera si un aspect interesant gradinii tale. Poti alege sa folosesti pietre simple sau poti opta pentru pietris colorat.

O abordare interesanta este folosirea anvelopelor reciclate, sticlelor de plastic sau altor tipuri de continut durabil care pot forma o paleta impresionata de culori in gradina ta.


Masuri de precautie

Pentru a nu fi afectata structura casei, este important sa ramana un spatiu de protectie intre fundatia casei si zona unde se efectueaza mulcirea. In acest fel, poti evita umezirea excesiva a zonei si, in plus, poti impiedica diferitele tipuri de insecte sa patrunda in casa.

Pentru mulcire, poti apela la un specialist care sa te ajute sa iti protejezi plantele din curte si, in acelasi timp, sa faca din gradina ta un loc minunat, gata sa atraga atentia musafirilor.

Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului