Amenajarea gradinii

#idei amenajare gradina #decor gradina #amenajare gradina #gradina

9 idei geniale de amenajare a gradinii din fata casei

Cand locuiesti la casa, stii bine ca aceasta are nevoie sa fie la fel de bine intretinuta si la exterior, asa cum este in interior. Si pentru ca prima impresie conteaza, gradina din fata casei este una dintre zonele care necesita o atentie deosebita. Plantele verzi si decorurile luxuriante se potrivesc de cele mai multe ori pentru gradina de la intrare.

1. Cactusi si plante suculente

Planteaza in fata casei cativa cactusi si plantele suculente preferate pentru a face un decor simplu si minimalist, atunci cand vrei sa scoti in evidenta fatada deosebita a casei. O astfel de gradina din fata casei este si usor de intretinut.

2. Plante care acopera pamantul

Dichondra repens este o planta care acopera in intregime pamantul si de aceea este ideala pentru gradina din fata casei. O astfel de planta previne cresterea buruienilor si este o alternativa la gazon, pentru ca arata spectaculos. Pentru a completa gradina din fata casei, poti sa te orientezi catre un arbore care creste repede si ofera umbra din belsug la intrarea in casa.

3. Multa verdeata

Gardul viu intretinut cu grija si cativa arbusti tineri dau gradinii din fata casei un aer traditional si un aspect elegant. In cazul in care casa este imbracata in caramida rosie, verdele acestor plante va creea un contrast placut.

4. Plante si pietris alb

Poti face foarte simplu o gradina primitoare si usor de intretinut, in fata casei, cu cateva plante inalte cu frunze lungi si ascutie si mult pietris alb, care vor adauga o textura deosebita intregului peisaj.

5. Decor tropical

O gradina cu aer tropical in fata casei este exact ce ai nevoie pentru a lasa toate grijile la intrare, atunci cand ajungi acasa si te pregateste pentru oaza de relaxare din casa. Alege plante luxuriante si integreaza-le intr-un tablou complet alb, de la pereti, podele si pana la accesoriile din jur.

6. Plante cu frunze de culori diferite

Un decor luxuriant in fata casei tale il poti obtine cu ajutorul plantelor de diferite feluri cu frunze in culori si forme cat mai diferite. Efectul vizual va fi cu totul special, chiar daca renunti la plantele cu flori pentru intrarea in casa.

7. Plante in ghivece pentru spatii mici

In cazul in care nu te poti bucura de o gradina generoasa in fata casei tale, alege sa pui plantele in ghivece de diferite marimi. Poti face un decor deosebit daca amplasezi la intrarea in casa, plantele preferate intr-un aranjament frumos pe care il faci din ghivece.

8. Scari inconjurate de plante

Scarile de la intrarea in casa pot fi imbracate de plantele pe care le alegi pentru gradina din fata casei. Poti alege cateva specii de plante mai inalte, astfel incat sa ajunga la nivelul treptelor si sa creasca in jurul lor.

9. Gard viu

Atunci cand alegi plante de sezon pentru gradina din fata casei, zona va arata tot timpul altfel. In schimb, poti planta gard viu pe care sa il tai asa cum doresti si care are nevoie sa fie intretinut permanent pentru a-si pastra forma si a ramane verde tot timpul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare