Amenajarea gradinii

#decor gradina #design gradina #amenajare gradina #gradina

9 idei decor gradina pentru orice gusturi

Vrei sa-ti decorezi gradina si nu stii de unde sa incepi? Te ajutam noi cu cateva sfaturi si idei decoratiuni gradina la care poti apela cu incredere. In plus, redecorarea gradinii nu trebuie sa fie costisitoare. Poti da o viata noua prin reciclarea obiectelor pe care le ai deja, revopsirea rafturilor sau a gardului, plantarea de flori si adaugarea catorva decoratiuni care sa dea viata gradinii.

 

Prin urmare, daca iti doresti sa iti amenajezi gradina cu buget minim iata ce poti face.

1. Nu ai bani sa schimbi gardul si mobilierul? Reconditioneaza-le!

In timp gardul isi pierde aspectul. La fel se intampla si cu rafturile de flori sau mobilierul de gradina. Daca nu ai bugetul necesar sa le inlocuiesti, le poti reconditiona. Primul pas este sa cureti foarte bine gardul si mobilierul. Apoi, cu ajutorul unui smirgel lustruieste suprafata pentru a scapa de aschii si impuritati. Aplica un glet protector. Aplica apoi vopsea speciala pentru exterior si tipul de material cu care lucrezi (lemn, metal, etc).

2. Apeleaza la gard artificial

Daca nu te incanta ideea de a vopsi gardul poti apela la alte idei decor gradina precum un gard artificial. Este un decor gradina usor de asamblat. Tot ce trebuie sa faci este sa-l prinzi fixezi peste gardul actual si sa te bucuri de frumusetea lui. Va schimba radical peisajul si iti va face gradina sa para mai verde.

3. Decoreaza gradina cu casute pentru pasari

Un alt mod de a da viata gradinii tale este sa decorezi spatiul cu ajutorul unor casute pentru pasari. Nu numai ca iti vor infrumuseta gradina, insa pasarile vor fi atrase de casutele in care-si vor gasi adapost si te vor incanta in fiecare dimineata cu trilurile lor. Le poti cumpara de-a gata sau le poti asambla chiar tu din scanduri pe care le ai deja prin magazie.

4. Utilizeaza ghivece decorative

Ghivecele decorative vor da rapid o viata noua terasei tale. Prin urmare, daca ai o terasa mare si sufiecient spatiu nu ezita sa aduci cateva ghivece decorative in care sa plantezi flori sau arbusti pitici, decorativi.

5. Adauga decoratiuni pentru gradina

Decoratiunile pentru gradina nu trebuie sa-ti lipseasca. Fie ca este vorba despre pitici de gradina, pasari sau insecte decorative ori o fantana, acestea vor schimba radical peisajul si vor aduce gradina la viata. In online, pe site-urile de reduceri gasesti o multime de decoratiuni gradina ieftine astfel incat sa te poti bucura de frumusetea curtii tale cu un buget redus.

6. Planteaza flori din seminte

Este mult mai ieftin sa cumperi seminte pentru plante decor gradina decat plante deja crescute. Desigur, trebuie sa astepti pana cand acestea cresc, insa in acest mod reusesti sa faci economii substantiale. Iar daca vrei sa ai in primavara urmatoare gradina plina de flori inca din primele luni, poti planta din timp semintele, in rasadnite ca apoi sa le muti in gradina. La fel cum faci cu legumele. 

7. Tunde gardul viu

Daca ai gard viu este important sa-l tunzi si sa-i dai o forma dorita. Este, de asemenea, important sa elimini ramurile uscate si pe cele afectate de boli pentru a evita raspandirea acestora. In acest fel gradina ta va parea orfonata si va fi mult mai

8. Delimiteaza gradina de legume de spatiul de relaxare

Cand ai o gradina este important sa delimitezi spatiul de relaxare de gradina de legume. Daca nu ai un gard care sa delimiteze zona, poti face acest lucru cu ajutorul unor borduri. Poti alege unele din piatra, care sa se incadreze usor in orice peisaj, sau unele in forma de caramida. Important este ca acestea sa fie mai inalte astefel incat sa se observe delimitarea spatiului. 

9. Recicleaza obiectele vechi

Daca esti in cautarea altor idei decor gradina poti apela oricand, cu incredere, la reciclarea obiectelor pe care le ai deja la indemana. De exemplu un set de anvelope pot deveni un decor gradina ideal. Tot ce trebuie sa faci este sa le cureti, sa le vopsesti in culori vii si sa plantezi flori in interiorul lor.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului