Amenajarea gradinii

# stiluri de amenajare # mobila balcon #amenajare balcon #amenajare casa #balcon

9 idei de decor pentru balcoane mici

La bloc sau la casa, balcoanele sunt uneori mici si par neincapatoare. Insa cu un pic de imaginatie si cu dorinta de a crea ceva atragator si care sa te bucure, poti oricand sa imbini mobilier, materiale si decoratiuni si sa obtii efectul dorit de catre tine! Iata mai jo cateva variante de balcoane mici amenajate in stilul tau si estetic placute:

1. Balconul cu fotoliu in colt

Un astfel de balcon este micut si nu are spatiu pentru mobilier, insa, daca esti atent, poti sa descoperi un fotoliu mic pe care sa il pozitionezi fix intr-un colt si sa ai loc sa te asezi langa el. Poti sa alaturi si niste plante micute care iti dau senzatia de vacanta.

2. Balconul cu flori sau plante

Plantele dau adancime si prospetime. Ele pot sa fie cu flori colorate sau doar cu frunze, insa este bine sa fie multe pentru a da o imagine de padure in miniatura. Iedera poate sa fie o optiune.

3. Balconul foarte colorat

In acest tip de decor se pot pune multe plante si carpete colorate. De asemenea mici piese de mobilier sunt bine-venite pentru a intregi ideea de colorat si vesel. Astfel ca se pot pune scaune galbene si masa micuta in alta culoare sau decoratiuni cu dungi ori buline. Totul va fi plin de bucurie.

4. Balconul cu lemn

Lemnul este din nou natural si folosirea lui in decor da senzatia de caldura si de liniste. Lemnul poate sa fie folosit prin mobilier clasic de dimensiune mica sau prin bucati de lemn vopsit sau lacuit pentru a construi imaginea dorita.

5. Balonul modern minimalist

Aici se incadreaza orice balcon cu putine obiecte de decor, cu structura simpla si moderna. Piesele trebuie sa fie bine alese conform ideii de la care se porneste.

6. Balcon cu fier forjat

Ideea de fier forjat te duce intr-un alt timp sau alt spatiu social. Se pot folosi o masa mica din fier cu sticla si scaune asortate sau decoruri in acelasi stil. De asemenea sunt potrivite mici tablouri de sticla pictata si lemn cu aspect nefinisat pe podea. Lemnul trebuie sa fie rezistent la apa.

7. Balconul comod

In acest tip de balcon totul este ales astfel incat sa fie si sa arate a fi comod. Sunt perne, covoare bune pentru exterior, sunt plante bine pozitionate si obiecte neascutite, rotunjite. Acestea dau aspectul dorit si creeaza atmosfera.

8. Balconul in spatiu ingust

In acest caz se pot pune obiectele de-a curmezisul pentru a putea sa obtii un spatiu in plus. Daca este mai ingust decat lung, atunci poti sa te folosesti si de ingeniozitate pentru a culca pe o parte anumite masute sau a folosi obiecte ce se pot strange pentru a se micsora.

9. Balconul ordonat

Ordinea ajuta spatiul sa para mai mare. Se pot pune obiecte putine sau multe, dar este bine ca ele sa fie din aceeasi gama cromatica si sa apartina aceluiasi stil pentru a putea sa obtina o imagine unitara si clara.

Surse foto: topinspired.com, homesthetics.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului