Amenajarea gradinii

#erbicid gradina #erbicid #gradina eco #amenajare gradina

9 erbicide naturale pentru o gradina eco

Nu lasa iarba nedorita sa iti invadeze gradina si sa distruga cultura de legume sau florile. Si, in loc sa achizitionezi solutii costisitoare care contin substante toxice nocive, foloseste erbicide naturale. Gradina ta va fi curata si eco!

1. Lamai

Lamaile omoara buruienile din gradina. Acest fruct, pe care obisnuim sa il folosim pentru limonada, este erbicidul ideal care te scapa de iarba nedorita care a rasarit in gradina.

2. Vodka

Gradina ta a fost invadata de buruieni cu frunze lungi? Vodka te scapa simplu si rapid de ele, daca torni aceasta bautura tare la radacina plantelor daunatoare.

3. Paie

Formeaza un strat protector de paie si iarba nedorita nu isi va mai face aparitia in gradina ta. Mai mult decat atat, paiele sunt si un excelent fertilizator al solului.

4. Otet

Otetul se gaseste in orice gospodarie si este o solutie simpla si ieftina de a scapa de buruieni. Efectul este cu atat mai vizibil cu cat concentratia otetului folosit este mai mare.

5. Apa fiarta

Toarna apa fiarta la radacina plantelor nedorite din gradina si acestea vor disparea. Atentie insa ca apa fiarta distruge orice alta planta din apropiere, asa ca incearca sa torni apa cat mai aproape de planta de care vrei sa scapi.

6. Malai

Pentru a preveni invadarea gradinii de plante nedorite, cum este papadia, presara pe sol malai de porumb. Malaiul actioneaza ca un erbicid organic si nu contine chimicale toxice care pot afecta cultura de legume sau alte plante comestibile.

7. Alcool medicinal

Din alcool medicinal poti fac un amestec care actioneaza ca un erbicid eficient pentru a omora buruienile din gradina. Amesteca doua linguri de alcool cu un litru de apa si toarna solutia intr-o sticla cu pulverizator. Alcoolul elimina umezeala de care are nevoie iarba pentru a supravietui.

8. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are o multime de intrebuintari in bucatarie si nu numai, dar poate fi si erbicidul de care ai nevoie pentru a nu lasa iarba sa iti invadeze gradina.

9. Sarea

O solutie din sare este o metoda simpla si ieftina cu care poti sa scapi de buruienile din gradina. Pentru a evita sa distugi si plantele din jur, fa un amestec din 3 parti de apa si una de sare si pulverizeaza solutia direct pe iarba de care vrei sa scapi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului