Amenajarea gradinii

#gradina iarna #gradina de iarna #gradina

7 moduri prin care gradina ta prinde viata iarna

Iarna, gradina poate parea statica, lipsita de viata. Cu toate acestea, exista multe modalitati de a o anima, de la arhitectura, pana la arbusti infloriti si pasari.

Descopera 8 moduri prin care gradina ta prinde viata iarna:


1 Arhitectura gradinii

Zapada care se depune iarna pe obiectele din gradina creeaza forme interesante. Arhitectura gradinii joaca un rol esential in acest sens. In ceea ce priveste arhitectura, poate fi vorba despre statui, garduri, porti, bolte, pietre decorative, copaci, urne etc. Lasa zapada sa se depuna in locurile in care nu umbli, cum sunt gardurile si statuile. Stratul de zapada creeaza siluete deosebite, care contribuie la designul gradinii de iarna.


2 Arbusti decorativi de iarna

Arbustii decorativi de iarna precum Cornus mas sau Erica carnea sunt plante potrivite pentru decorul gradinii de iarna. Chiar daca unii pot fi lipsiti de frunze, acesti arbusti infloresc iarna si fac fructe. Florile delicate adauga o pata de culoare in gradina, iar fructele hranesc pasarile.


3 Iarba ornamentala

Alte plante frumoase iarna sunt ierburile ornamentale. Mari, crescute sub forma de cascada, ierburile ornamentale au un aspect deosebit de atractiv sub stratul de zapada.


4 Legume de iarna

Cea mai buna metoda de a trezi la viata gradina este sa o faci sa fie din nou productiva. O gradina unde cresc plante este o gradina vie, atractiva, in special in sezonul rece cand peisajul este de obicei anost. Cultiva plante precum ceapa, praz sau usturoi, care rezista bine la temperaturi scazute. Alte plante comestibile care pot fi cultivate iarna sunt plantele aromatice precum patrunjelul, oregano, cimbrul, asmatuiul.


5 Pasarile din gradina de iarna

Ajuta gradina sa prinda viata atragand in ea pasarile salbatice. Construieste adaposturi pentru pasari si prinde in locuri ferite de vant si de alte animale, adapatoare si hranitoare. Schimba regulat mancarea si apa pentru ca pasarile sa fie motivate sa se intoarca.


6 Recipiente pentru plante

Plantele care pot fi crescute in ghivece, afara, precum ierburile ornamentale, le poti tine in recipiente mari, vopsite in culori vii. In acest fel obtii o pata de culoare pe fondul alb al zapezii. In plus, ghivecele colorate se potrivesc in orice sezon.


7 Decoratiuni de sarbatori

Cea mai simpla modalitate de a readuce la viata gradina de iarna este sa o impodobesti de sarbatori. Creeaza din flori uscate, fructe si crengi de brad coronite cu care sa impodobesti poarta.

Prinde in copacii din gradina felinare din fier forjat si sticla cu lumanari sau asaza felinarele de-a lungul aleilor. Foloseste nuci, conuri de brad si ghirlande naturale pentru a impodobi gradina. Alege un brad mai mare sau cativa brazi mici pentru a-i impodobi de sarbatori.

Tot de sarbatori poti instala in gradina o miniatura a scenei Nasterii Domnului.

Construieste aranjamente vegetale in ghivece pentru pervazul ferestrei, in exterior. Foloseste muschi, flori uscate, crengi de brad, dar si decoratiuni cu aspect natural cum este ghemul din nuiele.

Sursa foto: tigersheds.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului