Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #lucrari gradina

8 lucruri pe care trebuie sa le faci in gradina inainte de sosirea iernii

Daca ai terminat cu plantarea in aceasta toamna, mai ai cativa pasi importanti de facut in gradina pentru a avea legume si fructe perfecte odata cu debutul sezonului cald. Iata cateva lucruri foarte importante pe care trebuie sa le faci sau sa le verifici in gradina inainte de sosirea iernii:


1. Uda plantele

Inainte de debutul sezonului rece, ai grija ca toate plantele tale sa aiba apa indeajuns. Pamantul se poate intari si ingheta in perioada iernii. Copacii au cea mai mare nevoie de umiditate, pentru lunile reci si lungi de iarna.


2. Planteaza bulbi

Daca vrei sa ai cele mai frumoase flori primavara, toamna si inceputul iernii sunt cele mai bune momente pentru plantarea lor. Alege soiurile pe care le preferi si planteaza bulbii adanc in pamant, astfel, pe perioada hibernarii, acestia se vor hrani si vor creste armonios primavara.


3. Apara-te de daunatori

Daca zona in care locuiesti este frecventata de animale salbatice, ai grija sa acoperi plantele care ar putea fi distruse de acestea. Monteaza deasupra lor mici sere sau imprejumuieste-le cu gard de sarma mai inalt.


4. Strange frunzele

Daca frunzele trandafirilor s-au uscat, ai grija sa le strangi, deoarece in timpul iernii acestea pot afecta grav si celelalte plante, fiindca pot avea boli.


6. Planteaza timpuriu

Toamna este anotimpul perfect pentru a planta. Astfel, plantele tale vor avea timp sa creasca incat sa faca fata conditiilor vitrege de iarna.


7. Hraneste solul

Inainte de sosirea iernii ai grija ca plantele tale sa aiba un sol bogat si nutritiv. Raspandeste prin gradina ingrasamant natural, precum compostul sau gunoiul de grajd, pentru a avea flori si legume sanatoase odata cu venirea primaverii.


8. Profita de ultimele zile de toamna

Da culoarea gradinii tale cu cele mai frumoase flori de toamna. Planteaza crizanteme, panselute sau orice alte flori pentru a profita de ultimele momente in care mai poti avea o gradina viu colorata, inainte de instalarea iernii.

Sursa foto: earth-smart-solutions.co

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului