Amenajarea gradinii

# design casa #amenajarea gradinii #amenajare casa #amenajare gradina

8 idei de amenajare a curtii din fata casei care vor atrage toate privirile

Curtea din fata casei este spatiul care are mereu nevoie de ingrijire atenta si intretinere permanenta. In functie de felul in care este decorata casa, dar si de zona in care locuiesti, alege un stil potrivit pentru gradina din fata casei. Poti sa alegi un peisaj luxuriant, bogat in specii cat mai diferite de plante si copaci, sau din contra, sa alegi stilul minimalist, cu plante de dimenisuni mici, care vor lasa intrarea in casa sa fie punctul de atractie in decor.

Plante care imbraca pamantul

Pentru amenajarea curtii din fata casei, o idee excelenta sunt plantele care imbraca pamantul si adauga multa verdeata in decor. Dichondra repens este o astfel de planta pe care o poti pune in fata casei, mai ales ca este si usor de intretinut.

Plante suculente si cactusi

Cand vrei sa pui in valoare fatada casei, opteaza pentru plante pitice, care nu acopera decorul. Poti planta cactusi si flori suculente care nu au inlatime mare, lasand fatada casei la vedere.

Multa vegetatie

Pentru gradina din fata casei poti face un mix inedit de plante si copaci, pentru un efect vizual aparte. Planteaza dichondra repens care imbraca tot pamantul din fata casei, in timp ce impiedica aparitia buruienilor. In plus, aceasta planta este o alternativa la gazon, atat pentru ca se intretine mai usor, dar si datorita aspectului sau spectaculos. In completare, mai poti planta cativa copaci, pentru a da mai multa personalitate acestui spatiu din fata casei.

Pietris alb si plante

Intrarea in casa va deveni cu adevarat primitoare datorita unui decor rafinat, in care pietrisul alb aduce nota de eleganta pe care ti-o doresti. Pune cateva plante verzi, poti opta pentru specii deosebite si ai grija sa nu aglomerezi foarte mult locul, pentru ca tocmai simplitate da o nota de rafinament gradinii din fata casei.

Decor luxuriant

Nu ai nevoie doar de plante cu flori pentru a te bucura de o gradina bogata si spectaculoasa in fata casei tale. Poti sa alegi specii diferite de plante cu frunze, de marimi si forme diferite. Acestea vor arata spectaculos, in timp ce imbraca zona din fata casei.

Plante in ghivece

Pentru cei care nu au suficient spatiu in fata casei sau carora le este destul de greu sa intretina aceasta portiune, o solutie ar fi sa decoreze gradina din fata casei lor cu plante in ghivece. Poti pune in ghivece plante de diferite marimi si texturi, alege specii diverse pentru ca totul sa arate spectaculos.

Copaci in ghivece

Atunci cand arhitectura de la intrare este una minimalista, poti pune de o parte si de alta a usii doua ghivece cu copaci. In felul acesta, gradina din fata casei tale va avea un aer rafinat.

Decor semi tropical

 

Poti imprima spatiului un stil anume prin plantele pe care alegi sa le plantezi. De exemplu, Fatsia japonica, planta mereu verde cu frunze asemenea unei palme vor da gradinii din fata casei un aer semi-tropical care se continua si in gradina din spatele casei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare