Amenajarea gradinii

# plantare arbori #arbori gradina #arbori

8 arbori care-ti distrug gradina!

 

Iti doresti o gradina frumoasa, plina de arbori si plante decorative? Atunci trebuie sa stii ca exista cativa arbori care iti pot ruina acest vis, deoarece nu permit niciunei plante sa creasca in jurul lor. Iata ce arbori trebuie sa eviti daca vrei sa plantezi flori la baza lor. 

Pyrus calleryana

Multi gradinari se feresc sa aiba in jurul culturilor lor copacul numit Pyrus calleryana. Acesta explodeaza pur si simplu atunci cand bate vantul sau pe timp de furtuna, florile copacului miros a peste, iar arborele creste foarte mare. Pyrus calleryana are radacini intinse care erodeaza asfaltul si lemnul.

Arborele de foc chinezesc

Semintele Arborelui de foc chinezesc calatoresc pe distante mari si incoltesc peste tot. Pe perioada iernii si toamna, semintele zboara si ajung pe sol. De cate ori se intampla acest lucru, fiecare samanta a arborelui germineaza acolo unde cade. In cativa ani, gradina ta se poate transforma intr-o padure de arbori de foc, daca lasi acele seminte sa incolteasca.

Plop negru American

Plopul negru American sau Populus deltoids nu este tocmai copacul pe care ti-l doresti in gradina. Plopul negru face multe seminte pufoase, asemenea semintelor de bumbac care se vor lipi peste tot. De asemenea, acest copac are niste radacini care cresc agresiv, nu foarte adanc si flexibile, ceea ce face ca arborele sa nu fie foarte stabil. Structura lemnului de asemenea este destul de slaba. Plopul negru American nu este foarte rezistent, asa ca mai bine eviti sa il ai prin gradina.

Ginkgo

Ginkgo este o alegere destul de buna pentru gradina. Frunzele lor au o culoare galbena si frumoasa, se intretin usor si arata spectaculos in gradina, atata timp cat nu plantezi copaci femela. Copacul Ginkgo femela face fructe care au un miros insuportabil.

Mimosa

Mimosa arata foarte frumos, dar viata copacului este scurta, iar semintele lor se raspandesc rapid. Mimosa este predispusa la boli si este un magnet pentru tot felul de insecte. Radacinile lor sunt invazive, iar dupa ce florile se usuca, in copac apar pastaile cu seminte, care sunt lungi si au o culoarea maronie, facand copacul sa nu mai arate atat de spectaculos ca atunci cand este inflorit.

Artarul argintiu

Artarul argintiu creste foarte repede si are niste radacini care invadeaza toata gradina cu o viteza uluitoare. Crengile artarului sunt destul de fragile si n-ar fi de mirare sa se rupa la prima furtuna. Semintele artarului se raspandesc rapid si multe dintre ele ajung sa se transforme in puieti de artar.

Magnolia vesnic verde

Toata lumea iubeste magnoliile, insa multe magnolii cresc prea mari pentru o gradina de dimensiune medie. Frunzele magnoliei cad tot anul, ceea ce inseamna mizerie constanta in gradina. Radacinile magnoliei sunt noduroase si cresc la suprafata, ceea ce face aproape imposibil ca orice alta planta sa poate creste alaturi.

Dudul alb

Dudul alb are radacini care cresc agresiv. Este stiut faptul ca radicinile dudului alb sunt atat de puternice incat pot distruge pavajul si se intind in toata gradina. Dudul alb face multe fruncte care odata ce cad fac mizerie peste tot. Copacul mascul produce un polen cunoscut ca provocand alergii. In plus, pasarile sunt atrase de dudele albe, ceea ce duce la si mai multa mizerie in gradina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare