1. Smulge-le cu tot cu radacini
Cea mai buna metoda de a te asigura ca ai scapat de buruienile dintre straturile de flori este sa te asiguri ca le-ai smuls cu tot cu radacini. Daca vei rupe numai partea aeriana a buruienilor, acestea vor rasari din nou in cel mai scurt timp.
2. Smulge-le dupa ploaie
Cea mai sigura metoda prin care poti smulge buruienile cu tot cu radacina este sa treci la curatarea gradinii imediat dupa o ploaie puternica. Umezeala pamantului te va ajuta sa smulgi mai usor plantele invazive. Daca te afli intr-o perioada de seceta, uda puternic gradina intr-o seara si a doua zi, in zori, poti smulge linistit plantele care strica armonia gradinii.
3. Cu unealta la purtator
Pastreaza la indemana uneltele de curatare a rasadurilor ori de cate ori te aventurezi in gradina. Iti va fi mai usor sa elimini raul aflat in stare incipienta decat sa cureti apoi intreaga gradina invadata de ierburi.
4. Foloseste sapaliga
Alege o sapaliga de gradina si ataca orice urma de planta nepoftita rasarita printre straturile de flori. Alege tipul cel mai potrivit de sapaliga: de forma triunghilara pentru locurile stramte sau semirotunda pentru zone mai libere din gradina.
5. Curata crapaturile din borduri
Pe aleile din curte si gradina, riscul de aparitie al buruienilor printre pietrele de pavaj sau prin crapaturile aleii este unul ridicat. Foloseste o surubelnita cu cap lat pentru ca curata in profunzime.
6. Pliveste cat mai des
Daca buruienile tale nu pot fi smulse cu tot cu radacina ai grija ca macar sa le smulgi cat mai des frunzele. Asa te asiguri ca nu vor face seminte.
7. Nu lasa locuri libere
Buruienile se vor intinde cel mai mult pe spatiile pe care le lasi neingrijite. Poti mulci terenul liber pentru a impiedica aparitia buruienilor in numar mare sau poti pune o cultura de sezon care sa ocupe spatiul ramas liber in gradina.
Sursa foto: whimsicalwhimsies.com