Amenajarea gradinii

# reguli bucatarie aerisita #bucatarie aerisita #bucatarie ordonata

7 reguli pentru o bucatarie aerisita si ordonata

Bucataria este incaparea din locuinta care ar trebui mentinuta tot timpul cat mai aerisita si ordonata. Pentru ca aici sa fie totul pus in ordine mereu, afla care sunt acele trucuri care te ajuta sa pastrezi ordinea. Incepe cu o curatenie generala, scapa de multe dintre lucrurile pe care nu le-ai mai folosit de ani buni si invata sa organizezi spatiul si dulapurile din bucatarie cat mai eficient. Vei observa ce schimbare se va produce in casa ta, odata ce incepi sa aplici cateva reguli simple!

1. Fa inventarul lucrurilor din bucatarie

Din cand in cand este nevoie sa faci o selectie printre obiectele pe care le folosesti sau nu le-ai mai utilizat de ani de zile, in bucatarie. Scoate tot din dulapuri si depoziteaza-le pe masa sau pe podea. Sorteaza obiectele si vezi care sunt cele pe care le folosesti mai des, apoi grupeaza-le in functie de cat de utile iti sunt in bucatarie.

2. Doneaza sau arunca ce nu iti trebuie

Atunci cand ai trei tigai identice cel mai bine ar fi ca pe una dintre ele sa o donezi. Scapa de orice alte obiecte din bucatarie care sunt stricate, sparte, care au parti componente lipsa, pentru ca ocupa spatiul degeaba.

3. Asaza obiectele la loc in functie de cat de frecvent le folosesti

Atunci cand pui la loc toate accesoriile din bucatarie, asaza-le in functie de cat de mult le folosesti. Cratitile si farfuriile pe care le folosesti mereu vor trebui puse intr-un loc usor accesibil, la indemana. Tavile de briose sau cele de cozonac pot fi asezate intr-un dulap mai greu accesibil, pentru ca nu ai nevoie de acestea in fiecare zi. Toate obiectele pe care le folosesti cel mult o data pe an, ar trebui sa fie depozitate undeva in alta parte, pentru a nu ocupa spatiul in bucatarie.

4. Sorteaza obiectele din bucatarie

Cratitile si tigaile ar trebui grupate in functie de marime si puse unele in altele, de la cele mai mici la cele mai mari. Daca ai suficient spatiu in bucatarie, ar fi de preferat sa tii capacele la un loc cu cratitile, daca nu, aranjeaza capacele de la cel mai mic la cel mai mare, langa cratiti.

5. Foloseste spatiul de sub chiuveta

Incepe prin a arunca orice obiect inutil, stricat, ruginit, ambalaje pe care nu le folosesti si orice alte lucruri pe care le tii sub chiuveta. Acest spatiu poate fi folosit intr-un mod util si va face o diferenta uluitoare in bucatarie. Poti pune sub chiuveta un suport special in care sa tii bureti, perii, foliile de impachetat si solutiile pentru curatat.

6. Aranjeaza tacamurile eficient

Pentru a mentine ordinea in bucatarie, vei avea nevoie si de un sertar cu compartimente in care sa tii toate tacamurile si ustensilele din bucatarie. Atunci cand sunt organizate pe categorii, vor fi si usor de gasit atunci cand ai nevoie de ceva anume.

7. Reorganizeaza frigiderul

Ordinea alimentelor in frigider este foarte importanta. Produsele perisabile ar trebui puse in partea de jos si in spate, nu pe usa frigiderului. Raftul de sus, unde este cel mai rece, ar trebui dedicat produselor lactate. Fructele si legumele isi pastreaza prospetimea cand sunt tinute in sertare inchise, iar pe usa poti depozita sticle si condimente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului