Amenajarea gradinii

#ginkgo biloba # culori toamna #artar japonez #copaci toamna #Otetarul rosu #Sorbus commixta #Nyssa sinensis

7 pomi cu frunzis colorat pentru o toamna vesela

Cateva zile ne mai despart pana la toamna calendaristica, si cu totii ne si imaginam deja culorile acestui anotimp. Rosu, verde, portocaliu, auriu sunt nuantele care incep sa isi faca loc la orizont incet-incet... Iata care sunt copacii care iti ofera un astfel de decor mirific!


Ginkgo biloba

Sursa foto: decouvertesenchemins.over-blog.com

Daca ai curajul sa plantezi un arbore de Ginkgo biloba - curaj pentru ca poate ajunge pana la 30 de metri inaltime - atunci cu siguranta ca te vei bucura toamna de frunzele lui galben aurii.

Artarul japonez

Sursa foto: dbiodbs.univ.trieste.it

Artarul japonez este unul dintre arborii cei mai eleganti pe care ii poti gazdui in gradina ta. Frunzele lui sunt mai intai galbene, primavara, apoi verzi, vara, pentru ca toamna sa devina portocalii pana la rosu inchis. Arbustul este foarte ornamental, rezistent la frig si arata foarte bine atat in curte, cat si pe o terasa.

Liquidambar

Sursa foto: //thisandthat93.wordpress.com

Liquidambar este un arbore folosit in special pentru aspectul deosebit de interesant al frunzelor sale, care toamna trec de la stacojiu, la galben si portocaliu. Lemnul de Liquidambar este foarte apreciat pentru modul usor in care se prelucreaza.

Otetarul rosu

Sursa foto:v isoflora.com

Otetarul rosu este o specie exotica de copac, insa cu toate acestea apare frecvent in zonele de deal si de campie de la noi. Fructele lui sunt grupate in ciorchini de culoare rosu-violaceu, iar toamna, frunzele se coloreaza in rosu aprins.

Sorbus commixta

Sursa foto: panoramio.com

Sorbus commixta este un alt arbore care capata un aspect minunat in pragul toamnei. Frunzele verzi devin treptat rosiatice, copacul facand si ciorchini de fructe foarte decorativi.

Nyssa sinensis

Sursa foto: plantlust.com

Pentru zonele in care umiditatea este mai crescuta, Nyssa sinensis va oferi un spectacol magnific de culoare, in special in aceasta perioada a anului. Frunzele sale subtiri vor trece de la verde crud primavara, la verde inchis, apoi la rosu, portocaliu si galben toamna.

Arborele magic persan



Cunoscut si sub denumirea stiintifica de Parrotia persica, arborele magic persan infloreste primavara, iar apoi rodeste cu fructe mici. Toamna, frunzele lui incep sa se inroseasca, devenind caramizii pana la grena.

Sursa foto: wallpaperscraft.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare