Amenajarea gradinii

#plante rezistente la canicula #plante canicula #plante perene #plante de gradina

7 plante perene rezistente la canicula! Dau culoare si viata gradinii tale

Zilele caniculare de vara nu sunt pe placul tuturor plantelor din gradina ta. Daca ai identificat zone din gradina unde este soare mai mult de sase ore pe zi, atunci ai gasit locul potrivit in care sa pui flori perene carora le place caldura si lumina directa a soarelui si care nu au nevoie de foarte multa apa.

Iata cateva plante perene rezistente la canicula care vor da culoare si viata gradinii tale!

Panselute

Panselutele sunt atat de delicate si colorate si pot inveseli imediat orice loc, asa ca nu ezita sa le plantezi si la tine in gradina. Atata timp cat au soare, panselutele rezista foarte bine, indiferent ca sunt plantate direct in pamant sau in ghivece. Panselutele sunt cu atat mai dorite in orice gradina datorita faptului ca se gasesc intr-o varietate mare de culori.

Lavanda

Lavanda nu este doar decorativa prin florile ei de o culoare cu totul speciala, ci are rolul de a imprastia un parfum delicat in gradina ta. In acelasi timp, parfumul florilor de lavanda tine la distanta insectele. Lavanda rezista fara probleme in locurile cu soare si cu sol uscat. Cand se termina sezonul, poti sa tai florile, sa le usuci si sa te bucuri de parfumul de levantica si in casa. De asemenea, lavanda este folosita si pentru anumite preparate culinare.

Zinnia

O doza mare de frumusete si culoare in gradina este adusa si de gingasa Zinnia. Zinnia se planteaza din seminte si infloreste pana toamna tarziu, chiar daca este semanata in ghivece. Planta este rezistenta, iubeste soarele si nu are nevoie de foarte multa apa pentru a sta vesela in gradina.

Violete

Violetele sunt asemanatoare panselutelor, insa infloresc mai mult timp si se inmultesc usor, de aceea multi aleg sa le planteze in ghivece. Violetele se gasesc intr-o varietate de culori de la alb, galben, roz, rosu, portocaliu si chiar negru. Chiar daca le cresti in ghiveci, scoate-le afara pe timpul verii si decoreaza-ti terasa si curtea cu ajutorul acestora.

Urechea Iepurelui

O alta planta care iubeste soarele si caldura este Urechea Iepurelui. Planta are frunzele in nuante argintii, catifelate si moi. Urechea Iepurelui creste usor in sol uscat si este rezistenta chiar si la cele mai inalte temperaturi.

Coada soricelului

In mitologia greaca, coada soricelului apare intr-o legenda legata de nasterea lui Ahile, cand mama acestuia l-a scufundat in ceai de coada soricelului. Se spune ca singura parte a corpului care nu a fost atinsa de ceai a fost calcaiul, locul in care a fost ranit si i-a provocat moartea. Dar dincolo de legenda, coada soricelului este o planta care rasare usor, in locurile cu mult soare, incantand privirile cu florile sale in culori subtile. Coada soricelului creste in palcuri si are nevoie de spatiu pentru a se raspandi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare