Amenajarea gradinii

#pitici #amenajarea gradinii #decorarea gradinii #pitici de gradina

7 pitici de gradina de bun gust

Piticii de gradina pot fi un accesoriu de bun gust sau pot intra in teritoriul kitsch in functie de modul in care sunt integrati in gradina. Incearca 7 pitici de gradina de bun gust si afla mai multe despre modul in care iti poti decora gradina cu aceste frumoase talismane norocoase.

Nu incerca sa integrezi pitici intr-o gradina foarte moderna, minimalista sau japoneza sau dominata complet de gazon. Daca ai un spatiu verde cu mai multe texturi si colturi umbroase, piticii de gradina se vor simti ca acasa. Evita-i insa pe cei in pozitii ciudate: sunt de bun gust cand sunt clasici.


Piticul intelectual

Asezat la umbra unei plante, dar totusi la vedere, piticul intelectual iti poate aduce aminte sa mai pun mana pe cate o carte, mai ales in timpul verii, cand este foarte placut sa citesti in aer liber.


Piticul de ghiveci

Daca un pitic mare ti se pare prea mult sau ai la dispozitie foarte putin spatiu de gradinarit, piticul de ghiveci poate fi accesoriul excelent. Asigura-te insa ca il utilizezi pentru un vas simplu si uni, nu pentru un ghiveci care este deja decorativ, in mai multe culori si texturi.


Piticul iubitor de animale

Piticii de gradina se inteleg foarte bine cu animalutele, iar daca nu ai foarte multe vietati in gradina, ii poti alege cu incredere. Limiteaza-te la unul, cu un animalut pe care l-ai intalni intr-o gradina, de la pasari pana la broaste, iepuri sau arici.


Piticul pe ciuperca

Legendele germane care au dat nastere piticilor de gradina spun ca exista o relatie speciala intre micutii gnomi si ciuperci. Un pitic cu o ciuperca rosie este insa un element vizual puternic, asa ca este indicat sa fie singura decoratiune din gradina.


Piticul muncitor

Daca optezi pentru pitici gradinari, vei avea un ajutor de incredere in gradina. Asigura-te insa ca piticul muncitor foloseste unelte similare cu ale tale pentru un accesoriu de bun gust.


Piticul cu roaba

Daca optezi pentru un pitic de dimensiuni mai mari, cu o roaba goala, poti chiar sa o umpli cu pamant de calitate in care sa cresti o floare mica. Piticul cu roaba este perfect integrat in atmosfera gradinii, dar doi sunt suficienti chiar si intr-o gradina mai mare.


Cuplul de pitici

"Doamna pitic" poate fi un accesoriu frumos in gradina ta, insa numai cand cei doi fac parte din acelasi set de pitici. Arata mai bine in gradini mai mature, putin luxuriante, la un loc umbros, nu pusi chiar la intrarea in gradina.





Sursa foto: huffingtonpost.com, handcrafteduk.com, kimmelgnomes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului