Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #gradina vindecatoare

7 idei pentru o gradina vindecatoare

Fara sa iti dai seama, agitatia cotidiana si stresul de la birou te inrobesc pe zi ce trece. A venit momentul sa lasi deoparte toate aceste probleme si sa te refugiezi in propriul colt de Rai, unde sa te incarci cu energie: o gradina asa cum numai ai visat, cu vegetatie luxurianta, copaci plini de pasari cantatoare si plante viu colorate. Iata 7 sfaturi pentru a-ti crea propria ta gradina vindecatoare.


1. Alege plante care-ti incinta simturile

Indiferent de spatiul de care dispui, nu te rezuma numai la un anumit tip de plante. Alege tot felul de flori si arbusti, de diferite dimensiuni si culori, care sa te binedispuna in dupa-amiezile petrecute aici.


2. Alege un design colorat

Un stimul vizual este intotdeauna benefic atunci cand te simti obosit. Culorile te fac sa uiti de probleme si iti vor face mai placut timpul petrecut in gradina. Alege sa plantezi flori rosii, galbene, portocalii sau albe. Nu uita sa-ti asortezi mobilierul de gradina cu mediul inconjurator, pentru a nu face nota discordanta.


3. Ofera prospetime gradinii

Sigur vrei sa te retragi intr-un loc unde sa inchizi ochii, iar atunci cand inspiri, sa simti mireasma florilor, a copacilor sau a ierbii. Te vei teleporta automat intr-un spatiu de relaxare si tranchilitate.


4. Atrage pasari sau alte animale

Construieste si agata in copaci colivii din lemn, unde poti lasa mancare pentru a atrage micile pasari. Ce poate fi mai incantator decat sa stai si sa le asculti trilurile superbe?


5. Inconjoara-te de sunete calme

Susurul unei ape curgatoare, cativa arbusti ale caror frunze fosnesc la cea mai mica adiere de vant, sunt alte modalitati prin care poti aduce liniste psihicului tau.


6. Lumineaz-o

De ce sa nu te bucuri de gradina ta Zen si noaptea? Adauga diverse lampi pe baza de energie solara, ori torte luminoase pe baza de ulei si confera spatiului lumina difuza de care are nevoie.


7. Construieste-ti refugiul

Alege-ti un loc unde te simti cel mai mult incarcat de energie si stabileste-ti aici "cartierul general". Nu este nevoie decat de o masuta si doua fotolii cu spatar si brate, pentru a putea intra in starea de spirit necesara.

Sursa foto: kurisu.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului