Amenajarea gradinii

# gard pentru gradina # unicitate gradina #gard gradina #gard #amenajare gradina

7 garduri care dau unicitate si farmec gradinii tale

Gardurile din gradina au diverse intrebuintari. De obicei, gardurile din gradina sunt folosite pentru a delimita zonele, pentru a proteja micile culturi din curtea casei, pentru a asigura intimitatea intregii familii sau pentru a se juca in siguranta copiii.

Daca ai in plan sa pui un gard nou sau cauti idei pentru a aduce imbunatatiri celui pe care il ai deja, iata cateva modele de garduri care dau unicitate si farmec gradinii tale.

1. Gard geometric

Sursa foto: thespruce.com

O combinatie de rustic si stil toscan, un astfel de gard da tonul in intreaga curte a casei tale. Gardul de lemn cu modele geometrice va da senzatia de spatiu deschis si aerisit, chiar si intr-o curte de mici dimensiuni. Il poti folosi pentru a delimina mai multe zone din curte, de exemplu poate fi folosit intre gradina de legume si locul in care ai plantat flori.

2. Gard rustic

Sursa foto: thespruce.com

Gardul simplu si rustic este potrivit pentru a ingradi zona in care ai cultivat legume. Un gard de acest fel este simplu de realizat, asa ca nu ezita sa il confectionezi chiar tu.

3. Gard de fier

Sursa foto: greenandvibrant.com

Gardurile se construiesc de obicei din lemn natural, dar si metalul poate fi un material potrivit din care sa ai un gard care iese in evidenta. Acest gard din fier inspira opulenta si clasa. Un alt avantaj pe care il ofera un gard din fier, pe langa cel estetic, este acela ca rezista in timp, chiar si in conditii extreme de vreme.

4. Gard din bambus in miniatura

Sursa foto: greenandvibrant.com

Gardurile nu sunt folosite doar pentru a separa proprietatea ta de restul lumii. Acestea pot fi si un element de decor in gradina. Cu un gard de doar cativa centimetri poti sa imprejmuiesti straturile de flori sau gradinita de legume. Acest gard in miniatura este realizat din bete de bambus, un material rezistent si versatil, ce se potriveste oricarui stil de design exterior.

5. Arcada din lemn

Sursa foto: greenandvibrant.com

Gardurile integreaza de obicei si poarta de la gradina, dar sunt modele care vin cu ceva in plus. O arcada de acest tip da proprietatii un farmec deosebit. Vopsite in alb, arcadele sunt o alegere clasica si atemporala. Imbraca-le cu plante cataratoare pentru a le face si mai interesante.

6. Gard din cherestea si beton

Sursa foto: greenandvibrant.com

Daca un gard de lemn nu este exact ceea ce iti doresti, combina atunci diferite tipuri de lemn cu stalpi masivi din beton, cum este si acest model. Zidurile au fost special construite pentru a incadra lemnul intre coloane, iar rezultatul final transmite stil si calitate. Chiar daca acest gard poate fi destul de costisitor, este o investitie pe termen lung si o metoda prin care iti protejezi intreaga proprietate.

7. Gard multifunctional

Sursa foto: greenandvibrant.com

Oamenii au diverse motive pentru care isi pun garduri care sa inconjoare intreaga proprietate. Unii vor sa tina daunatorii la distanta, altii au copii mici sau animalute de companie care trebuie sa stea in siguranta in curtea casei.Indiferent de motivul pentru care instalezi un gard, gandeste-te pentru ce altceva ti-ar mai putea fi de folos. De exemplu, pe un astfel de gard poti suspenda ghivece cu flori sau ierburi aromatice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului