Amenajarea gradinii

#terasa #gradina #amenajare gradina #terasa gradina #sfaturi gradinarit #sfaturi amenajare gradina

6 trucuri ca sa ai o curte ca din reviste

De cele mai multe ori suntem tentati sa dam mai multa atentie interiorului casei decat curtii care o inconjoara. Insa nu trebuie sa uitam ca aici petrecem multe momente de relaxare, asa ca trebuie oferita o mare atentie si acestui spatiu. Iata 6 trucuri menite sa infrumuseteze curtea:

1. Reimprospateaza exteriorul casei

Fatada casei tale este punctul focal numarul unu atunci cand o privesti din exterior, asa ca de ce sa nu ii improspatezi aspectul toamna aceasta? In cazul in care e imbracata in lambriuri din lemn, ia in calcul o curatare a lor, iar daca e din BCA sau caramida, un strat proaspat de var ii va imbunatati considerabil aspectul.

2. Renoveaza terasa

Gradina din spatele si cea din fata casei sunt locurile ideale pentru relaxare in zilele de vara. Acum, ca temperaturile au scazut, poti renova aceste spatii astfel incat sa te asiguri ca devin un loc extrem de primitor pentru familia si prietenii tai. Gazonul taiat scurt, mobilierul din materiale prietenoase, in culori calde, dar si bordurile si ghivecele cu flori, toate trebuie luate in calcul.

3. Vopseste ferestrele si usile

Pentru ca locuinta sa arate bine pe dinafara, nu uita ca e important si modul in care arata usile si ferestrele casei. Daca sunt din lemn, curata stratul vechi de vopsea si aplica unul nou. Daca sunt din PVC, trebuie si ele curatate de praful depus toata vara.

4. Construieste o piscina

Daca dispui de suficient spatiu, atunci nimic nu te opreste sa faci din gradina ta una care sa arate precum in reviste. Iar o piscina poate deveni piesa de rezistenta a curtii tale.

5. Armonizeaza gradina

Cand iti amenajezi gradina cu flori, tine cont de cromatica plantelor, dar si de perioada lor de inflorire. Daca vrei o gradina mereu colorata si parfumata, atunci trebuie sa alegi plante care au perioade diferite de inflorire. Arbustii vor adauga o textura aparte spatiului.

6. Lumineaza terasa

Pentru serile petrecute in curte ai nevoie de o lumina cat mai buna, asa ca tine cont de asta si monteaza felinare sau ghirlande luminoase care sa dea stralucire terasei si sa o faca sa arate cat mai bine.

Poti opta si pentru un iluminat arhitectural care sa scoata in evidenta caracteristicile casei si, la fel de bine, ar trebui sa asiguri un iluminat bun pentru aleile din curte.

Toate aceste trucuri sunt utile pentru a te bucura de o gradina perfecta, insa sunt ideale si atunci cand vrei sa vinzi casa pentru ca in felul acesta nu faci decat sa ii cresti valoarea.

Sursa foto: freshome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului