Amenajarea gradinii

#mobilier gradina #gradina #amenajare gradina #gradinamobilier # mobilier natural

Cum sa amenajezi gradina utilizand mobilier natural

Daca iti place sa petreci timpul in curtea din fata casei, bucurandu-te de spatiul verde si prospetimea aerului, poti alege sa amenajezi acel loc intr-un mod cat mai eco, subliniind ideea de spatiu vegetal natural. Iata cateva tipuri de amenajari pentru gradina, de unde te poti inspira pentru decorarea spatiului verde de la tine din curte.


1. Mobilier de rattan

Pentru o atmosfera placuta in gradina, este recomandat sa folosesti moblier natural, cu ajutorul caruia sa amenajezi un spatiu relaxant. In acest sens, mobilierul de rattan este o buna optiune, care va transforma spatiul banal din curte intr-un loc idilic.


2. Mobilier vegetal

O alta optiune pentru amenjarea gradinii este mobilierul vegetal. Astfel, vei crea un spatiu odihnitor si relaxant, folosind mobilier din vegetatie naturala.


3. Natura sugerata prin design

In cazul in care nu ai loc suficient pentru a-ti amenaja un spatiu eco la tine in curte, poti alege sa simulezi unul. Asadar, foloseste elemente sintetice, cum ar fi iarba falsa pentru podea sau flori artificiale pentru decorarea balconului. In acest mod, vei construi un "mic univers verde", chiar daca vei folosi elemente sintetice.


4. Perete din iarba falsa

Pentru a te proteja de soare si a crea un spatiu intim in curte, poti alege sa folosesti un perete din iarba falsa, care sa delimiteze curtea ta de cea a vecinului. Iarba verde falsa este o alegere buna in cazul in care nu ai flori agatatoare prin gradina, care sa "imbrace" un gard.


5. O gradina salbatica

Daca iti doresti ca spatiul din gradina sa semene cu unul din zonele salbatice, poti alege sa folosesti hamace. Asadar, pentru a obtine un decor asemenator cu cel din taberele la munte din copilarie poti lega hamace intre doi copaci, iar atmosfera din gradina ta se va schimba radical.


6. O terasa naturala

Pentru a obtine un spatiu relaxant, in care sa poti citi sau sa iti savurezi cafeaua de dimineata, poti alege sa amenajezi terasa din fata casei, folosind moblier simplu, din lemn. In plus, pentru ca terasa sa fie cat mai naturala, este recomandat sa folosesti cat mai multe plante decorative.

Sursa foto: deco.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului