Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #ingrijire gradina #sfaturi gradinarit #gradina perfecta

6 sfaturi pentru o gradina perfecta

Cea mai buna varianta pentru a te bucura pe deplin de spatiul verde de langa casa este sa te implici direct in amenajarea si intretinerea lui. Chiar daca nu ai un spatiu suficient de mare pentru a-ti transpune toate visele in realitate vei gasi solutii pentru amenajarea unui gradini care sa te reprezinte. Iata cateva sfaturi despre modul in care trebuie sa incepi amenajarea gradinii tale.

1. Incepe cu plantarea semintelor

Nu este nimic mai imbucurator decat sa vezi cum semintele plantate de tine prind viata. Cel mai bun mod de a invata sa cultivi plante este sa pornesti cu ele de la stadiul de seminte. Pentru inceput ai nevoie doar de ghivece, sol, seminte, apa si... rabdare.

2. Protejeaza solul

Asigura-te ca mentii o calitate buna solului, ingrijindu-l regulat si adaugand straturi protectoare de mulci peste rasadurile tale. Mulciul asigura mentinerea umiditatii solului si impiedica dezvoltarea in numar mare a plantelor invasive.

3. Bucura-te de arome

Nu planta flori doar de dragul culorilor. Invata sa te bucuri de florile care vor inmiresma aerul din gradina ta. Trandafirii, liliacul sau bujorii sunt plante care vor dau cu adevarat tonul in aceasta privinta. Iasomia, petuniile si heliotrope sunt alte plante care pot da un parfum atragator gradinii tale.

4. Cultiva plante aromatice

Poate spatiul nu iti permite sa dezvolti o gradina de dimensiuni mari sau chiar o gradina de legume. Acest lucru nu trebuie sa te opreasca in a da un rost gradinii de langa casa prin plantarea ierburilor aromatice. Te vei putea bucura de uzul lor in bucatarie, iar unele dintre acestea au si intrebuintari medicinale.

5. Da un aer tropical gradinii

Atata vreme cat le gasesti un loc convenabil pentru crestere in conditii sigure, nu ai niciun motiv sa nu lasi plantele tale tropicale de apartament sa nu se bucure de aerul liber si proaspat de afara. Ficusii, citricele din ghiveci, dracaena pot fi scoase in aer liber pentru a da un aer exotic gradinii tale.

6. Asigura-ti umbra

Creeaza zone de umbra in gradina ta folosind plante agatatoare. Unele dintre acestea se vor transforma in timp in adevarate umbrele protectoare pentru spatiile tale preferate. Plantele agatatoare precum iedera sau vita de vie salbatica sunt perfecte pentru a masca aspectul unor ziduri inestetice sau pentru a crea o perdea vizuala in fata privirilor indiscrete. Vrei sa adaugi si un strop de parfum? Nu uita de clematite!

Sursa foto: bhg.com, grit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului