Amenajarea gradinii

# ponturi utile amenajare curte #amenajare curte #curte

6 ponturi utile pentru amenajarea curtii

Curtea poate deveni, in egala masura, locul ideal de relaxare dupa o zi incarcata, dar si un spatiu util pentru diferite activitati. De aceea, amenajarea unei curti poate constitui o adevarata provocare, asa ca, atunci cand demarezi un astfel de proiect, trebuie sa ai un plan bine schitat. Nu toata lumea se pricepe, insa, la amenajari exterioare, asa ca, ne-am gandit ca ti-ar fi de folos cateva sfaturi din partea unor experti in acest domeniu.

 

Monteaza porti automatizate

Amenajarea curtii trebuie sa inceapa de la exterior, adica de la gard si porti, care trebuie sa aiba un aspect placut, dar, sa fie si practice. Daca ai garajul in curte si trebuie sa deschizi de fiecare data portile, cand intri si iesi cu masina, o idee buna ar fi sa iti montezi niste porti batante de la Nice Romania, cu sistem de automatizare. Se actioneaza din telecomanda, astfel ca nu mai esti nevoit sa cobori din masina pentru a le deschide. Mai mult, ele ofera, totodata, un plus de siguranta, tinand  afara eventualii intrusi.

Amenajeaza alei de acces

O curte ingrijita trebuie sa aiba amenajata cel putin aleea principala de acces, de la poarta pana la locuinta. In cazul in care curtea este mai mare, iar spatiul iti permite, poti amenaja si alte alei secundare care sa plece din cea principala, sub forma unor poteci. Aleile pot fi pavate cu piatra naturala, cu dale, cu pietris sau cu beton.

Pune la punct o zona de relaxare

Pentru ca o curte poate fi locul ideal de relaxare, ar fi pacat sa nu folosesti acest spatiu intr-un astfel de scop. Asa ca, incearca sa pui la punct o zona de relaxare. Alege un loc umbrit si amenajeaza-ti, aici, o terasa cu fotolii sau canapele comode, o masuta, eventual si un hamac, in care sa lenevesti in weekend sau in serile de vara. O idee ieftina si foarte practica este sa folosesti paleti uzati pentru realizarea mobilierului de pe terasa. Ii poti procura la preturi minime sau chiar gratis, si, apoi, nu mai trebuie decat sa ii vopsesti in culori vii si sa incropesti din ei banci si masute.

Nu ocoli spoturile pentru iluminat

Curtea trebuie sa fie bine iluminata, fara, insa, ca lumina sa fie foarte puternica, daca nu vrei sa strici farmecul serilor petrecute afara. Cel mai eficient este un sistem de iluminat cu senzori de miscare. De asemenea, pentru ca restul curtii sa nu fie scufundat in intuneric, monteaza spoturi discrete de-a lungul aleilor si in zonele in care nu razbate lumina becurilor pe senzori.

Foloseste vegetatia pentru a masca zonele inestetice

Daca exista anumite zone in curte de care nu esti foarte multumit si nici nu ai timp sa schimbi ceva prea curand, le poti masca, foarte usor, folosind plante de gradina.  De exemplu, un gard subrezit poate fi ascuns vederii cu ajutorul unor plante agatatoare, precum iedera sau glicina. De asemenea, si trandafirii agatatori se pot achita cu succes de aceasta misiune.

Construieste un gratar

Gratarul este un alt element care nu ar trebui sa lipseasca din curte, daca iti place sa iti inviti rudele si prietenii la mici petreceri in aer liber. Alege locul potrivit, care nu trebuie sa fie foarte aproape de casa, de garduri din lemn si alte anexe care se pot aprinde usor. De asemenea, nu este o idee buna sa construiesti gratarul sub copaci, ca sa ai umbra cand gatesti. Risti sa dai foc frunzisului.

Acestea sunt doar cateva din cele mai simple si practice idei pe care le poti pune in aplicare, atunci cand vrei sa iti amenajezi curtea. Suntem siguri ca le vei aprecia si te vei bucura de tot confortul pe care ti-l doresti.  

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/gradina-de-vara-banc-de-gr%C4%83din%C4%83-1275405/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului