Amenajarea gradinii

#piscina #vara #ingrijire piscina #ingrijire piscina vara

6 ponturi pentru ingrijirea piscinei pe timpul verii

Caldura de afara te imbie sa lasi munca de la birou si sa te indrepti direct spre mare? Nu iti poti lua concediu inca si trebuie sa mai astepti pana sa te bucuri din plin de vara? Nu este cazul sa te intristezi, solutii de destindere exista! Piscina din fata casei trebuie sa isi intre in drepturi si sa-ti ofere rasfatul de care ai nevoie dupa o saptamana obositoare de munca. Insa stii cum ar trebui sa ingrijesti piscina pe timpul verii? Iata cateva ponturi care ti-ar putea fi de folos!


1. Atentie la compozitia chimica a apei

Alcalinitatea, pH-ul si calciul din apa stabilesc calitatea apei din piscina, asadar este indicat sa verifici compozitia chimica a apei din piscina cel putin de doua ori pe saptamana.


2. Verifica si ajusteaza nivelul ph-ului

Inainte de a adauga clor in apa este indicat sa verifici nivelul pH-ului, intrucat acesta afecteaza, in mod drastic, eficacitatea clorului. Prin urmare, nivelul pH-ului trebuie sa fie corespunzator, inainte de a adauga aceasta chimicala de echilibrare a apei in bazin.


3. Curata peretii piscinei

Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont pentru ca piscina ta sa fie ingrijita corespunzator este curatarea peretilor. Cu ajutorul unei perii speciale, poti curata peretii piscinei, astfel incat sa previi aparitia algelor. Cresterea lor pe peretii piscinei poate crea un aspect inestetic si chiar ar putea avea efecte asupra organismului uman. Algele pot fi distruse prin folosirea unei doze mari de clor sau cu ajutorul unui filtru.


4. Curata filtrele in mod frecvent

Este important sa cureti filtrele in mod regulat pentru a elimina acumularile de deseuri, asttfel incat eficacitatea lor sa fie mentinuta la cote ridicate.


5. Nu inlocui toata apa din piscin

Daca vei inlocui apa din piscina treptat, de exemplu dupa ce ai curatat filtrele sau chiar inainte de analiza chimica, piscina va ramane mai curata.


6. Foloseste produse de ingrijire

Pentru ca piscina sa arate foarte bine, este important sa folosesti produse de ingrijire care sa previna formarea depozitelor colorate de minerale, a turbiditatii si a sedimentelor pe peretii si fundul bazinului.

Sursa foto: newhomessection.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului