Amenajarea gradinii

#plante #pisica #levantica #amenajarea gradinii

6 plante care tin departe pisicile vecinilor

Cand au acces in gradina ta, pisicile vecinilor iti pot sapa plantele si iti pot lasa "surprize" neplacute. In loc sa le vanezi cu furtunul ca sa le sperii, ofera un loc in gradina ta unor plante care tin departe pisicile in mod natural.

O mare parte dintre plantele care resping pisicile interesate de o plimbare in gradina ta sunt fie parfumate, fie au flori frumos colorate, deci pot fi considerate un element atractiv in orice gradina.


Levantica

Cea mai simpla si placuta metoda de a tine departe pisicile de florile tale este plantarea levanticai. Frumoasa si parfumata, aceasta planta este eficace atunci cand este plantata catre extremitatile gradinii. Odata ce miros levantica, pisicile vecinilor sau cele fara stapan se stramba si isi cauta alt loc de colindat.
 


Coleus canina (Plectranthus caninus)

Folosita in multe tari pentru a tine si pisicile si cainii departe de gradina, aceasta planta are cel mai puternic efect impotriva animalelor nedorite in gradina. Are cel mai bun efect atunci cand este sadita in garduri vii, la distanta de 1 m de zonele pe care vrei sa le protejezi.


Virnant (Ruta graveolens)

Planta originara din Balcani tine pisicile la distanta dar poate irita si pielea omului atunci cand este atinsa. Virnantul este recomandat doar pentru plantare in zonele in care nu risti sa-l atingi atunci cand iti ingrijesti plantele.


Busuiocul cerbilor (Mentha pulegium)

Deoarece face parte din familia mentei, busuiocul cerbilor are un miros puternic, placut pentru om, foarte neplacut pentru pisici. Florile sale violete pot da gradinii un aspect usor salbatic, dar aceasta planta isi indeplineste bine rolul de "sperietoare de pisici". Este utilizat si ca planta aromatica, in domeniul culinar si in aromaterapie.


Muscata

Nu sunt tocmai plante anti-pisica, dar muscatele au un rol decorativ deosebit si nu sunt agreate de feline. Daca sunt plantate in randuri care creeaza un gard in jurul altor plante, sunt mai eficiente pentru descurajarea pisicilor care vor sa sape in gradina ta.


Rozmarin

O alta planta aromatica neplacuta pentru pisici, rozmarinul poate fi alegerea cea mai practica pentru descurajarea pisicilor. Daca plantezi suficient, il vei putea folosi si proaspat la o multime de retete italienesti si frantuzesti.



Foto: tried-and-true.com, shop-garden.gr, thespiderswebsite.com, boulderfallsinc.com, bsbi.org.uk, mahoneysgarden.com, naturaldogcompany.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului